Društveno odgovorno: Zaposleni jedne banke u Crnoj Gori voze električne trotinete – Bankar.rs
BANKESLIDERSVE VESTI

Društveno odgovorno: Zaposleni jedne banke u Crnoj Gori voze električne trotinete

Električni trotinet, sve popularnije sredstvo prevoza i u Srbiji, jedna banka u Crnoj Gori je uvela kao dopunsko prevozno sredstvo u cilju povećanja zaštite životne sredine. U Srbiji s druge strane pojedine banke planiraju uvođenje električnih automobila.

Kako piše Bankar.me, Hipotekarna banka pokazala je inovativnost ovim potezom, kao i društvenu i ekološku odgovornost. Uvođenjem električnih trotineta kao prevozno sredstvo za svoje zaposlene, ta banka je postala prva i jedina banka u Crnoj Gori, a verovatno i u regionu, koja je uvela električne trotinete u službene svrhe.

Električni trotineti koje banka ima na raspolaganju koriste se za prevoz do posla i sastanaka, a nalaze se u Podgorici, Budvi, Tivtu, Kotoru, Nikšiću.

Mirko Babović, šef poslovnice u Hipotekarnoj banci, jedan je od onih koji sa zadovoljstvom koriste ovo prevozno sredstvo i koji je prepoznao njegove prednosti.

“Ovim putem smo želeli da skrenemo pažnju na društvenu odgovornost i nužnost zaštite životne sredine. Prateći svetske trendove Hipotekarna banka je odlučila da za svoje poslovnice širom Crne Gore nabavi električne trotinete koje će koristiti naši zaposleni. Radi se o prevoznom sredstvu koje ne zagađuje životnu sredinu a koje može da parira bilo kojem drugom “zelenom” vidu prevoza”, kaže Babović.

On naglašava da su zaposleni sa oduševljenjem prihvatili novi vid transporta i dodaje da je trotinet vrlo jednostavan za korišćenje a obuka kratko traje.

“Kao i bicikl, vozi se po označenoj biciklističkoj stazi. Baterija se puni oko pet sati i sa jednim punjenjem se prelazi 30 kilometara. Brzina je oko 25 kilometara na sat što je dosta dobro, odnosno, dovoljno je za sve potrebe prevoza po gradu. Obuka je krajnje jednostavna i traje nekoliko minuta. Vožnja je takođe jednostavna i trotineti su se pokazali kao vrlo praktično sredstvo prevoza za vreme saobraćajnih gužvi u Podgorici”, dodao je Babović.

S druge strane, u Srbiji pojedine banke nameravaju da uvedu drugi vid prevoza u cilju zaštite životne sredine.

“Erste banka razmatra kupovinu električnih automobila”, rekao je za Bankar.rs Slavko Carić, predsednik Izvršnog odbora Erste banke.

Među prvima je u Srbiji Procredit banka za potrebe prevoza koristila nekoliko električnih automobila.

Tags
Back to top button