Banke pred Novu godinu često nude keš kredite: Da li prihvatiti njihovu ponudu? – Bankar.rs
BANKARSKI PROIZVODIKreditiSLIDERSVE VESTI

Banke pred Novu godinu često nude keš kredite: Da li prihvatiti njihovu ponudu?

Nova godina u koju ulazite sa dosta novca? Zvuči odlično! Međutim…da li je baš tako?

Mnogo puta smo na Kamatici već rekli, ali nije na odmet da opet ponovimo: banke su prodavnice novca, a bankari trgovci novcem.

A kada trgovci najviše vole da ponude svoju robu? Pa za vreme praznika! Ni bankari u tome nisu izuzetak, jer i oni vole da ponude svoju robu (čitaj: kredite) baš negde pred praznike ili na početku sezone novogodišnjih i božićnih proslava.

Keš krediti su, kao što znamo, jedan od najpopularnijih bankarskih proizvoda, a toj popularnosti doprinosi i to što, za razliku od kredita za refinansiranje ili stambenih kredita, keš krediti nemaju konkretnu namenu. Drugim rečima, novac od keš ili gotovinskih kredita možete potrošiti za šta god želite.

Upravo je tu i “kvaka” koju bankari koriste kada u ovo doba godine reklamiraju “nikad povoljnije keš kredite”, pa vam tako sugerišu da uz pomoć novca od keš kredita možete da:

  • kupite novogodišnje poklone najdražima
  • planirate kupovine u narednoj godini
  • uplatite novogodišnji aranžman na nekoj planini ili negde u inostranstvu
  • priuštite sebi nešto što ste odavno želeli

Da ne bude zabune: sve što je gore navedeno može biti i jeste – sasvim legitimno. Ali, pod uslovom da vi to zaista želite i da zaista želite da pozajmite novac da biste nešto od ovoga ostvarili.

Ukoliko niste imali tako nešto u planu sve dok negde niste videli reklamu određene banke koja nudi ovako nešto – onda možda ne biste trebali da kupujete taj kredit od banke.

Sa kupovinom svakog kredita ide i obaveza otplate istog, tako da je i to uvek faktor koji treba da uzmete u obzir pre nego što donesete odluku.

U svakom slučaju, poruka je sledeća: ukoliko baš nešto želite i treba vam kredit da to i ostvarite u ovim prazničnim danima, a sigurni ste da možete da vratite taj novac – onda nema bojazni od podizanja kredita.

Sa druge strane, ukoliko ništa od ovoga nije slučaj kod vas, već ste skloni padanju u prazničnu euforiju – onda je bolje da sa podizanjem kredita sačekate, makar dok ne prođu praznici, piše Kamatica.

Tags
Back to top button