Najvažnije svetske valute s minimalnim oscilacijama – Bankar.rs
FOREXSVE VESTI

Najvažnije svetske valute s minimalnim oscilacijama

Na međunarodnim tržištima valuta u sredu nisu zabeležene veće promene kurseva najznačajnijih svetskih valuta budući da investitori nisu skloni većim aktivnostima uoči potpisivanja prve faze trgovinskog sporazuma između Vašingtona i Pekinga.

Dolarov indeks, koji pokazuje vrednost američke prema drugih šest najznačajnijih svetskih valuta, ostao je u takvim okolnostima više-manje nepromenjen u odnosu na zatvaranje dan ranije, na 97,42 boda, tek neznatno iznad najnižeg nivoa u sedam dana od 97,29 bodova.

Ni kineski juan na međunarodnim tržištima nije zabeležio veće promene, dok je australijski dolar, takođe osetljiva valuta na trgovinske tenzije, neznatno oslabio prema američkom.

Evrom se u takvom okruženju trgovalo po gotovo nepromenjenom kursu u odnosu na zatvaranje dan ranije, od 1,1125 dolara.

Cijena britanske funte prema dolaru ostala je gotovo nepromenjena, na 1,3014 dolara, nakon što je poslednjih dana bila pod pritiskom zbog poruka iz tamošnje centralne banke u vezi mogućeg skorog smanjenja ključnih kamatnih stopa ako se ne poboljšaju uskoro ekonomski podaci. U fokusu tržišta biće tokom dana novi podaci o kretanju inflacije.

Tags
Back to top button