MTS najbolja mreža 4. godinu za redom; Lučić: Milioni korisnika su naša najveća inspiracija – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

MTS najbolja mreža 4. godinu za redom; Lučić: Milioni korisnika su naša najveća inspiracija

Četvrtu godinu zaredom, MTS je proglašen najboljom mobilnom mrežom u Srbiji na uporednom testiranju kvaliteta usluga koje pružaju mobilni operatori.

Testiranje sprovodi Regulatorna agencija za elektronske komunikacije (RATEL). MTS je ostvario najbolji ukupni rezultat u vrednosti od 88,70 (od mogućih 100) poena, čime je ne samo ostavio za sobom konkurenciju, već nadvisio i svoj prošlogodišnji rezultat, saopšteno je iz Telekoma.

“Milioni naših korisnika su naša najveća inspiracija i ovu nagradu želimo da podelimo sa njima. Naša posvećenost da im pružimo najbolje i najkvalitetnije usluge na tržištu, ono je što MTS mrežu drži na vodećoj poziciji već četvrtu godinu uzastopno. Namera nam je da i ubuduće opravdavamo njihovo poverenje, jer su korisnici za nas broj 1“, izjavio je tim povodom Vladimir Lučić, generalni direktor Telekoma Srbija.

Zahvaljujući ulaganjima u modernizaciju infrastrukture i konstantnom unapređenju kvaliteta usluga u svim kategorijama, MTS već godinama potvrđuje svoju poziciju najbolje mreže kako po merenjima RATEL-a, jedine zvanične nacionalne institucije u Srbiji nadležne za merenje kvaliteta mobilnih mreža, tako i prema rezultatima ispitivanja eminentnih stranih kompanija.

Za ocenjivanje ukupnih performansi i rangiranje mobilnih mreža tokom septembra, oktobra i novembra 2022. godine testirane su: govorna usluga (sa 40% učešća u ukupnom rezultatu) i usluge prenosa podataka (sa 60% učešća u ukupnom rezultatu). Usluga prenosa podataka je testirana kroz testiranje Web browsing-a, usluge prenosa podataka malog fajla, YouTube i WhatsApp poruka.

Testovi su, u skladu sa primenjenom metodologijom, sprovedeni u različitim kategorijama koju čine testiranja u gradovima (velikim, srednjim i malim), na putevima (autoputevi, glavni i ruralni) i u komplementarnim zonama (železnički koridori i hot-spot-ovi), navodi se u saopštenju.

Tags
Back to top button