U „Mišelinovom” vodiču 17 restorana iz Beograda – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

U „Mišelinovom” vodiču 17 restorana iz Beograda

Turistička organizacija Srbije je objavila da se u „Mišelin” gastronomskom vodiču za 2023. godinu našlo 17 restorana iz Beograda. Gastronomska ponuda se tako drugu godinu za redom našla u konkurenciji ovog prestižnog vodiča.

U skladu sa uobičajenom praksom u svim „Mišelin” destinacijama, odabir restorana u Beogradu obavili su anonimni i nezavisni inspektori, a restorani su vrednovani u skladu sa opštim i ujednačenim kriterijumima ovog vodiča. Novom selekcijom Beograd nastavlja da bude odabir „Mišelin”-a, što doprinosi reputaciji našeg glavnog grada kao preporučenoj destinaciji za bogata i raznovrsna gastronomska iskustva, navode iz Turističke organizacije Srbije koja, kako kažu,  nastavlja da podržava pozicioniranje naše zemlje kao gastronomske destinacije na međunarodnoj sceni.

“Ponovno postavljanje Srbije na „Mišelin” svetsku gastronomsku mapu potvrđuje kontinuirani kvalitet naše ugostiteljske ponude, koja na ovaj način ide u korak sa najboljim svetskim gastronomskim destinacijama. Dodatno nas raduje povećan broj „Mišelin” preporučenih restorana u odnosu na prethodnu selekciju, što govori o podsticaju koji ulazak u prestižni vodič daje podizanju kvaliteta domaće gasronomske ponude. Za Turističku organizaciju Srbije veoma je značajna i dodatna medijska pažnja koja prati ovu selekciju čime se skreće pažnja i na Srbiju kao turističku destinaciju, te doprinosi daljem rastu broja turista”, izjavila je Marija Labović, direktorka Turističke organizacije Srbije.

Izvor: Politika

Tags
Back to top button