Ogroman novac povučen sa kripto berze – Bankar.rs
KRIPTOVALUTESLIDERSVE VESTI

Ogroman novac povučen sa kripto berze

Sa globane kripto berze povučen ogroman novac samo za jedan dan

Najveća svetska kripto berza Bajnens zabeležila je povlačenje 1,9 milijardi dolara u poslednja 24 sata, objavila je danas kompanija Nansen za blokčejn podatke.

Bajnens je saopštio da je „privremeno obustavio“ povlačenje stejblkoina USDC, kriptovalute čija je vrednost „vezana“ za američki dolar u odnosu 1:1.

Iznos od 1,9 milijardi dolara je najveći dnevni odliv od juna ove godine, pokazali su Nansenovi podaci. Glavninu novca koji je povučen u poslednjih sedam dana, a to je 2,2 milijarde evra, čini eterijum, prenosi Rojters.

– Povlačenje sredstava sa Bajnensa se povećava zbog sve veće neizvesnosti u vezi sa izveštajem o njegovim rezervama – izjavio je portparol Nansena.
S druge strane, predstavnik Bajnensa za odnose s javnošću kaže da ljudi svakodnevno deponuju i povlače sredstva iz raznih razloga.

– Sredstva korisnika na Bajnensu su podržana (čvrstom valutom) u razmeri 1:1, a struktura kapitala Bajnensa je bez duga. Uvek imamo više nego dovoljno sredstava da ispunimo zahteve za povlačenje sredstava – dodao je on.

Bajnes tvrdi da je solventan

Bajnens, čiju je dominaciju u kripto svetu potvrdio bankrot rivalske berze FTX, objavio je prošle nedelje na Tviteru izveštaj revizorske firme Mazars kao dokaz o rezervama kojima kompanija raspolaže.

Izveštaj je pokazao da je njegova zaliha bitkoina jednog dana u novembru premašila depozite klijenata.

Informativni portal za kriptovalute KoinDesk izvestio je ranije da je Bajnens zabeležio u ponedeljak odliv sredstava od 902 miliona dolara.

Ova kripto berza je već pod pritiskom vlasti. Podela između mišljenja tužilaca u Ministarstvu pravde SAD, odlaže zaključenje dugotrajne krivične istrage fokusirane na usaglašenost

Bajnensove prakse sa američkim zakonima i sankcijama protiv pranja novca, preneo je Rojters u ponedeljak.

Taj tekst britanske agencije je izazvao pad Bajnensovog tokena BNB od skoro četiri procenta, kažu trgovci.

Izvor: 24sedam.rs

Tags
Back to top button