AIK Banka završila proces pripajanja Naše AIK banke – Bankar.rs
BANKEDOMAĆE BANKESLIDERSVE VESTI

AIK Banka završila proces pripajanja Naše AIK banke

Nakon devet meseci od preuzimanja, AIK Banka je danas završila proces pravnog pripajanja Naše AIK banke, odnosno Sberbanke u Srbiji

Jelena Galić, predsednica Izvršnog odbora AIK banke, izjavila je da su brzina i kvalitet sprovođenja ove konsolidacije dodatna potvrda kvaliteta i efikasnosti AIK banke, kao i posvećenosti svih zaposlenih strateškom opredeljenju daljeg rasta i razvoja.

„Uspešnim završetkom još jedne etape našeg razvoja svoje poslovanje nastavljamo osnaženi, sa većim brojem klijenata, zaposlenih, filijala i usluga. Veličina naše aktive danas je skoro četiri milijarde, sa tržišnim udelom od devet odsto“, izjavila je Galić, dodajući da je cilj AIK-a da bude jedna od vodećih bankarskih grupacija u regionu.

AIK banka je postala vlasnik Sberbanke u Srbiji u martu, nakon što je Narodna banka Srbije, reagujući na sankcije koje je EU uvela ovoj grupaciji, hitno pokrenula postupak restrukturiranja Sberbanka u Srbiji i u roku od jednog dana je prodala AIK-u. Banka je zatim odmah preimenovana u Našu AIK banku.

AIK banka je prethodno već imala dogovor o preuzimanju operacija Sberbank grupe u Sloveniji, Hrvatskoj, BiH, Mađarskoj i Srbiji, što je trebalo da bude transakcija vredna pola milijarde evra, ali je rat u Ukrajini zaustavio te planove.

Tags
Back to top button