Beogradski ekonomski forum 5. i 6. decembra – Bankar.rs
MAKROEKONOMIJASLIDERSVE VESTI

Beogradski ekonomski forum 5. i 6. decembra

Beogradski ekonomski forum 22. put za redom održaće se u ponedeljak i utorak, 5. i 6. decembra u hotelu Metropol Palace u Beogradu.

Partner 22. Beogradskog ekonomskog foruma je kompanija Visa, a Forum se održava pod pokroviteljstvom Saveta stranih investitora, Helenskog poslovnog udruženja i Udruženja poslovnih žena Srbije.

“Forum svake godine privlači pažnju širokog auditorijuma, stoga će i ove godine okupiti impozantan broj govornika visokih i najuticajnijih predstavnika Republike Srbije, država iz regiona i važne predstavnike međunarodne zajednice iz oblasti politike, poslovanja, nauke, obrazovanja, medicine, kao i iz drugih oblasti. Teme ovogodišnjeg foruma su najaktuelnija pitanja vezana za Srbiju i svet, kao što su energetika, povezanost na Balkanu, ključ za ekonomski rast, strategije za finansiranje ekonomskog razvoja, budućnost maloprodaje, inflacija, energetska efikasnost, kao i tema digitalizacija”, saopštili su organizatori Foruma.

Dodaju da su potvrđeni govornici koji će razgovarati na pomenute teme Goran Vesić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture; Jelena Begović, ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija; Radeta Basta, ministar poljoprivrede; kao i Martina Dvoržak, zamenik ministra spoljnih poslova Češke.

Uvodnu reč prvog dana Foruma imaće Majk Mišel, predsednik Saveta stranih investitora, kao i Vladimir Đorđević generalni direktor kompanije VISA.

Među panelistima svoj doprinos će dati viceguverner Ana Ivković; Nikola Dimitrov, bivši ministar spoljnih poslova Republike Severne Makedonije; Anika Ben David, ambasadorka Švedske u Srbiji; Urs Šmid, ambasador Švajcarske u Srbiji; Anke Konrad, ambasadorka Nemačke u Srbiji; Luka Gori, ambasador Italije u Srbiji; Nikola Antiparmakov, član Fiskalnog saveta Srbije; Dejan Šoškić profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu; Dragan Đuričin redovni član Svetske akademije umetnosti i nauke; Peter Grk, generalni sekretar Bled Strategic Forum-a; Jelica Minić predsednica Evropskog pokreta u Srbiji; Milan Vićentić, član izvršnog odbora Eurobanke; Dejan Janjatović, član izvršnog odbora NLB banke; Vladimir Vasić generalni sekretar Udruženja banaka Srbije; Julija Ustjugova, predstavnica MMF-a za Srbiju; Jovan Kovačić osnivač i predsednik EWB; Gordana Delić direktorka Balkanskog fonda za demokratiju; Nikola Pontara direktor kancelarije Svetske banke u Srbiji; Alesandro Bragonzi šef regionalnog predsedništva EIB; Goran Stojilković predsednik Naftnog komiteta Srbije; Ari Naim regionalni menadžer Međunarodne finansijske korporacije IFC; Milan Gospić direktor kompanije Microsoft; Dejan Cupać direktor za IT tehnologiju MK Grupe; Nebojša Bjelotomić Direktor inicijative “Digitalna Srbija” kao i mnogi drugi.

Za više informacija o ovogodišnjem forumu, učesnicama i satnici posetite zvanični sajt.

Sponzori ovogodišnjeg Foruma su: Eurobank Direktna, Turkstream i NLB Komercijalna banka. Medijski sponzori Beogradskog ekonomskog foruma su Tanjug, Blic i eKapija.

Organizator 22. Beogradskog ekonomskog foruma je kompanija TGI Group International osnovana 2000. godine u Republici Srbiji i od tada pruža niz usluga u oblasti korporativnih komunikacija u našoj zemlji. U saradnji sa matičnim preduzećem SGT u Atini, TGI Group International je vodeća kompanija u organizovanju konferencija i pružanja konsultantskih usluga za međunarodne kompanije koje žele da uspostave ili ojačaju svoje prisustvo na tržištu Srbije i regiona.

Izvor: eKapija

Tags
Back to top button