CarGo vozi i dalje – ostavka direktora, aplikacija prodata novom vlasniku – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

CarGo vozi i dalje – ostavka direktora, aplikacija prodata novom vlasniku

Vuk Guberinić, dosadašnji direktor firme Cargo Technologies doo koja je stajala iza aplikacije za prevoz CarGo, podneo je ostavku na tu funkciju. Aplikacija za prevoz je, kako je i sam potvrdio u izjavi na društvenim mrežama – prodata drugom vlasniku.

Guberinić je, između ostalog poručio i da od prodaje nije ostalo dovoljno novca da se namire sve kazne izdate njegovoj firmi. U firmi koja je sadašnji vlasnik CarGo app za portal N1 je potvrđeno da će aplikacija za prevoz nastaviti da funkcioniše, a detalji će biti poznati u narednom periodu.

Od 1. novembra Vuk Guberinić nije više na čelu firme Cargo technologies doo Beograd, potvrdio je sam Guberinić u objavi na Fejsbuk nalogu.

Aplikacija je prodata softverskoj firmi DNP Go Technologies.

Kako je za portal N1 potvrđeno u ovoj firmi, CarGo aplikacija je promenila vlasnika, ali će – nastaviti da postoji i radi.

„Više detalja biće uskoro poznato“, kratko nam je rečeno u firmi DNP Go Technologies.

Vuk Guberinić, vlasnik i doskorašnji direktor firme Cargo technologies, na svom Fejsbuk nalogu, naveo je detalje o dosadašnjem poslovanju, ali i preprekama na koje je nailazio, poručujući između ostalog da je sistematski ugušen ne samo preduzetnički poduhvat i projekat, već i sam preduzetnički duh i od njega napravljen – dug.

„Dragi prijatelji i oni koji se tako predstavljaju, želim da sve i zvanično obavestim da je moja uloga (kao i zvanje) direktora u kompaniji CarGo Technologies od 1.11.2022 i zvanično prestala nakon sedam i po godina! Ovo je kraj jedne ere i početak nove za mene lično. Mnogi od vas su svedoci uspona koje je ova kompanija beležila, ali ne i detalja oko njenog sunovrata koji nije nastao zbog lošeg poslovanja, čak suprotno i na žalost kao što je često u Srbiji praksa, dobre stvari ili ne prežive ili prežive u drugom obliku koji dobiju kako zbog internih, tako i eksternih faktora koje utiču na opstanak“, navodi Guberinić.

Opstanak je, dodaje on, bio cilj poslednje četiri godine.

„I CarGo aplikacija je nasla način, ali na žalost to nije slučaj za mene i moju kompaniju koja je izgleda bila osuđena na propast od samog početka, tako da je stečaj sada izvestan“, poručio je on.

Guberinić je naveo podatke o poslovanju u proteklom periodu.

Kako je istakao, aplikacija CarGo ima više od 1,5 milliona registrovanih korisnika i oko 300.000 platiša.

Obavljeno je više od 10 miliona onlajn transakcija. Ostvareno je, nabraja više od 50 miliona evra bruto prihoda. CarGo broji više od 3.000 partnera-saradnika.

Na ime „raznoraznih poreza“ plaćeno je, navodi Vuk Guberinić, preko pet miliona evra. Na kazne je dato više od milion evra, kaže, uz opasku – „kriv dok se ne dokaže suprotno“.

Nabraja da je na sudovima bilo više od 50 postupaka, da je dva miliona kilometara pređenih na struju.

Guberinić je poručio: Ne verujte u kafanske priče.

„To rekla kazala, znam ja njega čuva taj i taj, to je od njenog brata i ostale gluposti, samo ja znam šta sam sve prošao i šta mi još ostaje na sudovima da prođem… Dalje, sve po starom srpskom običaju: Dala baba dinar da u kolo uđe, daće dva d’izađe!”, kaže Vuk Guberinić.

Dodaje da je CarGo app prodata drugoj firmi i nastavlja svoj zivot.

„Nažalost, od prodaje u nemilom trenutku nije ostalo dovoljno novca da se namire sve kazne koje su mojoj firmi CarGo Technologies doo izdate od strane koruptivno-kriminalne organizacije koje nosi naziv Sekretarijat za saobraćaj grada Beograda a po čijoj tvrdnji, rešenju i kazni je protivpravno izvršeno i naplaćeno nekoliko novčanih kazni koje su firmu dovele u blokadu. Dakle, nebitno je to što je sud doneo odluku da CarGo nije taksi prevoz, kad imamo lupače pečata i političare koji ih fino instruisu kako da sistematski uguše ne samo preduzetnički poduhvat i projekat, već i sam preduzetnički duh i od njega naprave dug! Svako od vas neka tumači ovu poruku i izvuče sebi pouku iz mog primera u praksi. Meni je zaključak jednostavan – neko može sve!“, poručio je Vuk Guberinić.

Tags
Back to top button