Ilon Mask prodao akcije Tesle u vrednosti oko četiri milijarde dolara – Bankar.rs
BERZAKOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Ilon Mask prodao akcije Tesle u vrednosti oko četiri milijarde dolara

Od kada je okončao preuzimanje Twittera vredno 44 milijarde dolara, Ilon Mask (Elon Musk) je prodao 19,5 miliona akcija proizvođača električnih automobila Tesla, u vrednosti od najmanje 3,95 milijardi dolara, pokazala je dokumentacija kojom raspolaže američka Komisija za hartije od vrednosti (SEC).

Prodaja akcija se, prema analizi magazina Forbes, desila u trenutku kada su Tesline akcije dostigle najnižu cenu za godinu dana – u utorak, 8. novembra po zatvaranju berze vredele su 191,30 dolara po akciji. Istog dana je i neto vrednost Maskovog bogatstva bila nešto manja od 200 milijardi dolara – po prvi put od 24. maja ove i drugi put od 1. oktobra 2021. godine.

Mask, koji je i dalje najbogatiji čovek na svetu, sada poseduje 445,6 miliona Teslinih akcija, bez opcija, ili skoro 14 odsto kompanije, podseća Forbes.

CNBC u svojoj analizi ističe da je Mask prošle godine prodao akcije Tesle u vrednosti od skoro 22 milijarde dolara. Njihova vrednost tada je skočila 50 odsto, pa je ove godine prodao akcije u vrednosti od preko osam milijardi dolara u aprilu i oko sedam milijardi dolara u avgustu.

Tags
Back to top button