Prodaje se najskuplja kuća u Londonu – Bankar.rs
SLIDERSVE VESTI

Prodaje se najskuplja kuća u Londonu

Najskuplja kuća u Londonu ponovo je oglašena za prodaju. Vilu Knightsbridge, koja se nalazi nadomak Hajd parka, nudi kompanija Beauchamp Estates, navode izvori Bloomberga upoznati sa ponudom.

Vlasnik vile je porodica Hui Ka Yana, generalnog direktora kompanije China Evergrande Group, dodaje izvor.

Vlasnici su vilu kupili pre manje od tri godine. Po izvodima iz zemljišnjih knjiga, kupac, kompanija Vision Perfect Global Limited, sa sedištem na Britanskim Devičanskim Ostrvima, imanje sa 45 soba kupio je u aprilu 2020. godine za 210 miliona funti.

Bloomberg Mercury
 

Portparol kompanije Beauchamp Estates nije želeo da komentariše, a isti slučaj bio je i sa predstavnicima kompanije Evergrande. List Financial Times je ranije izveštavao o tome da je Hui Ka Yan kupio nekretninu, a da je u pregovorima učestvovao još jedan kineski milijarder Cheung Chung Kiu, osnivač kompanije CC Land Holdings.

Hui, nekada najbogatiji čovek Kine, počeo je da prodaje imovinu nakon kolapsa tržišta nekretnina u Kini zbog kog su Evergrande i druge kompanije morale da proglase bankrot. Njegovo bogatstvo spalo je na oko šest milijardi dolara sa 30 milijardi, koliko je imao 2019. godine.

Izvor: Bloomberg Adria

Tags
Back to top button