Danas isplata trećeg “korona minimalca” – Bankar.rs
ANALIZESLIDERSVE VESTI

Danas isplata trećeg “korona minimalca”

Treća minimalna zarada za 1.042.114 zaposlenih u Srbiji, u ukupnom iznosu od 31 milijarde dinara, biće isplaćena danas.

Država je privrednicima za tri minimalca do sada pomogla sa iznosom od 94 milijarde dinara, odnosno sa oko 800 miliona evra.

Od početka krize koja je izazvana pandemijom virusa korona država je putem direktnih davanja i oslobođenja od poreskih obaveza privredi i građanima pomogla sa 278,64 milijarde dinara, odnosno sa 2,3 milijarde evra, saopšteno je ranije iz Ministarstva finansija.

Kada se saberu sva dosadašnja direktna davanja i indirektni podsticaji u vidu oslobođenja poreza i doprinosa, država je privredi i građanima pomogla sa oko 278,64 dinara ili oko 2,3 milijardi evra.

“Kada se saberu iznosi odloženog plaćanja poreza i doprinosa, minimalci isplaćeni privredi, kao i novac koji je država obezbedila preko Fonda za razvoj i građanima u vidu jednokratne pomoći od 100 evra, dolazi se do cifre od oko 278,64 milijardi dinara, odnosno nešto više od 2,3 milijardi evra, sa koliko je država na direktan ili indirektan način iz budžeta pomogla privredi i građanima”, rekao je ministar finansija Siniša Mali.

Tags
Back to top button