Banke u Srbiji počele da šalju nove cenovnike: Evo šta ne sme da košta više od 150 dinara – Bankar.rs
BANKARSKI PROIZVODIDOMAĆE BANKEElektronsko bankarstvoNBSPlatne karticeRačuniSLIDERSVE VESTI

Banke u Srbiji počele da šalju nove cenovnike: Evo šta ne sme da košta više od 150 dinara

Banke u Srbiji počele su svojim klijentima da nude usluge po drugačijim sniženim cenama, a prema odluci NBS koja ih je naterala da iste snize. Takođe, u ponudi je i račun od 150 dinara.


“U skladu sa Odlukom Narodne banke Srbije o platnom računu sa osnovnim uslugama, obaveštavamo Vas da smo u ponudu uveli Paket platni račun sa osnovnim uslugama.

Takođe, sprovodeći u potpunosti inicijativu Narodne banke Srbije o paketu mera u vezi sa naknadama za platne usluge kreirali smo i posebne uslove za korišćenje određenih proizvoda i usluga, koji podrazumevaju i do 30% niže postojeće naknade, kao i ukidanje pojedinih.

Posebni uslovi važe od 1. septembra 2022. do 1. septembra 2023. godine i na ovaj način želimo da pružimo dodatni doprinos očuvanju kvaliteta života i standarda svojih klijenata i lokalne zajednice”, piše u obaveštenju jedne banke koja je poslala identičnu poruku svojimm klijentima, a ukoju smo imali uvid.

Sličnu praksu kako saznajemo, počele su da primenjuju i druge banke.

Podsetimo, posle odluke NBS, banke su morale da snize cene svojih usluga, a dodatno, moraće ubuduće drugačije da se ponašaju kada je reč o sličnim odlukama. Tako, banke u narednih godinu dana, neće povećavati cenu svojih usluga.

Ono što je možda i najpovoljnija opcija po građane, jeste da se ograničava cena paketa platnog računa sa osnovnim uslugama na 150 dinara.

Račun sa osnovnim uslugama mora da ima:

– tekući dinarski račun u banci
– besplatno podizanje gotovine na šalteru i bankomatima svoje banke
– besplatnu debitnu karticu
– mobilno i elektronsko bankarstvo koje omogućava neograničen broj transakcija putem QR koda na prodajnim mestima

Podsećamo, banke su u skladu sa Zakonom o platnim uslugama dužne da o promenama naknada informišu svoje korisnike. I to dva meseca ranije.

Izvor: Telegraf

Tags
Back to top button