Vučić se nada novom aranžmanu sa MMF-om – Bankar.rs
INOSTRANE BANKEKreditiSLIDERSVE VESTI

Vučić se nada novom aranžmanu sa MMF-om

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u Njujorku izrazio nadu da će Srbiji biti odobren novi aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), i da bi to značilo dodatnu sigurnost za kupovinu energenata tokom najtežih zimskih dana, pre svega struje.

„Nadam se da da“, rekao je novinarima Vučić u petak uveče, koji je prethodno rekao da je sa direktorkom MMF-a Kristalinom Georgijevom razgovarao o pravljenju stendbaj aranžmana sa MMF-om.

On je na kraju posete Njujorku, gde je govorio na Generalnoj skupštini UN, ocenio da je važno da se Srbija osigura za zimu.

Predstavnica MMF za Srbiju Julija Ustjugova rekla je polovinom septembra da su vlasti Srbije izrazile interesovanje za stendbaj aranžman sa MMF.

Objasnila je da je standardna procedura da MMF posle takvog zahteva vodi razgovore sa vladom kako bi procenio ekonomsku i finansijsku situaciju i ukupne finansijske potrebe zemlje da bi sporazum bio postignut.

Rekla je i da će u slučaju finansijskog aranžmana sa MMF-om, trenutni nefinansirajući instrument za koordinaciju politike biti otkazan.

Izvor: Danas

Tags
Back to top button