Nova velika pljačka kriptovaluta: Hakeri ukrali 160 miliona dolara – Bankar.rs
KRIPTOVALUTESLIDERSVE VESTI

Nova velika pljačka kriptovaluta: Hakeri ukrali 160 miliona dolara

Hakeri su ukrali digitalna sredstva u vrednosti od oko 160 miliona dolara od firme “Vintermjut” koja se bavi trgovinom kriptovalutama. Izvršni direktor te kompanije, Evgenij Gavoj, tvitovao je u utorak da je krađa pogodila sektor koji je dugo bio opterećen sajber napadima. Napad je bio usmeren na decentralizovane finansijske operacije tog preduzeća

Londonski “Vintermjut” je firma koja obezbeđuje likvidnost na globalnim kripto berzama, a prema rečima direktora Evgenija Gavoja, kompanija ostaje solventna nakon hakovanja, prenosi Rojters.

Gavoj je rekao da će doći do poremećaja u njihovim uslugama danas i potencijalno u narednih nekoliko dana i dodao da je oko 90 odsto imovine hakovano.

Na neki od komentara naTviteruGavoj je odgovorio: “Ako ste zajmodavac u ‘Vintermjutu’, mi smo solventni, ali ako se osećate sigurnije i želite da opozovete zajam, mi to apsolutno možemo”, naglasio je Gavoj.

“Vintermjut” sebe naziva “jednim od najvećih igrača” na globalnom kripto tržištu.

Kažu da upravljaju “stotinama miliona” u imovini i prometu, i više od pet milijardi dolara dnevno.

Najveća pljačka kriptovaluta od njihovog nastanka dogodila se početkom avgusta 2021. godine kada je ukradeno šeststo miliona dolara, sa decentralizovane finansijske platforme Poli netvork.

(RTS)

Tags
Back to top button