Lučić: Budućnost je pokazala kao ispravnu odluku da Telekom Srbije kupi Telekom Srpske – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Lučić: Budućnost je pokazala kao ispravnu odluku da Telekom Srbije kupi Telekom Srpske

Dan Telekoma Srpske obeležen je juče u Banjaluci, a brojne zvanice uživale su u nesvakidašnjem ambijentu stvorenom pomoću savremenih tehnologija.

Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić rekao je da je ova kompanija 2006. godine krenula da se širi van Srbije i da su mnogi tada sumnjali da će pobijediti na tenderu za kupovinu akcija Telekoma Srpske, ističući da je to tada bio odličan i potpuno ispravan potez.

“Drago mi je da je budućnost pokazala da smo bili u pravu, jer posle 15 godina Telekom Srpske ne posluje uspešno samo na teritoriji BiH, nego učestvuje zajedno sa Telekomom Srbija u svim projektima naše međunarodne ekspanzije”, naveo je Lučić.

On je dodao da Telekom Srbija ima ambiciozne i velike planove i da želi da bude kompanija prepoznata u celom svetu, kao i da ove godine očekuje da će biti prihod veći od 1,5 milijardi evra.

Inače, kompanija M:tel koja je u većinskom vlasništvu Telekoma Srpske u prvom polugodištu ove godine ostvarila je dobit od 48,4 miliona KM ili više za 10 miliona KM nego u istom periodu prošle godine.

Direktor kompanije Jelena Trivan je poručila kako akcije na berzi svakog meseca rastu, što je, kako kaže, prava retkost u ovakvim finansijskim uslovima u svetu.

“Sve ono što smo napravili, savremena mreža kojom smo pokrili više od 90 odsto teritorije BiH, smart home i smart cita rešenja, mobilna ON televizija, pametno upravljanje strujom, otpadom, čini nas firmom koja prati savremene tokove i inovatorstva u našoj profesiji”, rekla je Trivanova.

Obraćajući se prisutnima, predsedavajući Saveta ministara BiH Zoran Tegeltija je poručio kako je kompanija pokazala privrženost društvenoj zajednici nebrojenim primerima te da se istakla kada je bilo najteže.

“Za vreme prirodnih nepogoda bilo je izuzetno važno obezbediti nesmetanu komunikaciju strateškim službama i institucijama, kao i kod globalne pandemije kada su komunikacije bile socijalni prozor u svet zaključan pod teretom odluka koje su se morale sprovesti kako bi se zaštitilo zdravlje stanovništa”, kazao je Tegeltija koji se zahvalio za svu podršku koju je ova kompanija pružila u proteklom periodu.

Izvor: Capital.ba

Tags
Back to top button