Eurobank – vaš partner za inovacije – Bankar.rs
BANKARSKI PROIZVODIBANKEDOMAĆE BANKEElektronsko bankarstvoSLIDERSVE VESTI

Eurobank – vaš partner za inovacije

Klijentima Eurobanke od početka marta dostupan najsavremeniji način instant plaćanja QR kodom, bez upotrebe platnih kartica i gotovine.

Kriza izazvana korona virusom postavila je veliki izazov pred sve građane, biznis, pa i čitavu državu i društvo, zajedno sa potrebom da se prilagode novim okolnostima. Poslovanje u bankarskom sektoru takođe se moralo prilagoditi novonastalim okolnostima – sa jedne strane neophodno je zaštititi zaposlene i njihove porodice i na taj način doprineti zaštiti javnog zdravlja, a sa druge, omogućiti klijentima nesmetano korišćenje proizvoda i usluga banke.

Imajući u vidu preporuke nadležnih institucija za preventivno delovanje protiv virusa, Eurobanka je u cilju smanjenja socijalnih kontakata, klijentima savetovala upotrebu e-b@nking i m-b@nking aplikacija, a za isplatu novca bankomate.

Međutim, postoji još jedan način plaćanja koji do sada većina građana nije imala prilike da koristi, a koji može biti odličan odgovor bankarskog sektora na krizu izazvanu koronavirusom. Reč je o instant plaćanju QR kodom, koji je potpuno besplatan, siguran i jednostavan način plaćanja, a za koji je potrebna jedna stvar koju gotovo uvek nosimo sa sobom – mobilni telefon.

Kao jedan od lidera u digitalnom bankarstvu, Eurobanka je među prvima na tržištu, putem unapređene aplikacije za mobilno bankarstvo, omogućila svojim korisnicima izvršavanje instant plaćanja na prodajnim mestima koja podržavaju instant platnu šemu – vidno obeležena sa IPS oznakom.

Ova usluga je uvedena neposredno pred početak pandemije što je usporilo povećanje broja trgovaca koji prihvataju IPS QR plaćanja. Međutim, pandemija je s druge strane, dovela do velikog interesovanja klijenata za usluge IPS QR plaćanja mesečnih računa. Upotrebom funkcije IPS Skeniraj i Plati moguće je izvršiti plaćanje mesečnih računa od različitih kompanija (EPS, komunalne kompanije, telefon, kablovska, itd) koji sadrže QR kod. Dovoljno je samo da skenirate QR kod sa računa i izvršite plaćanje mesečnih računa u par trenutaka, bez potrebe ručnog unosa podataka.

Važno je napomenuti da je sistem instant plaćanja koji je uvela Narodna banka Srbije u potpunosti usklađen sa platnim standardima Evropske unije u kojoj je ovaj efikasni sistem platnog prometa još u fazi implementacije.

Više informacija o instant plaćanju pronađite na sajtu banke ili pozovite besplatni korisnički servis EuroPHONE na broj: 0800 1111 44.

Tags
Back to top button