Er Srbija ukida 11 linija pred letnju sezonu – Bankar.rs
ANALIZEKOMPANIJESVE VESTI

Er Srbija ukida 11 linija pred letnju sezonu

Kompanija Er Srbija je za predstojeću letnju sezonu, koja počinje 28. marta, uklonila dodatnih 11 linija sa spiska destinacija s kojima saobraća, piše portal Exyuaviation.

Poslednja revizija reda letenja Er Srbije ukazuje da ove sezone neće biti saobraćaja Er Srbije od Beograda do Barselone, Bejruta, Kaira, Kijeva, Krasnodara, Madrida, Malte, Nice, Pule, Venecije i Zadra.

Njihova suspenzija sada je produžena do početka zimske sezone ove godine koja počinje 31. oktobra, dok se sezonske rute poput Nice, Pule, Malte i Zadra ne vraćaju do 2022. godine.

Za razliku od leta 2019. godine, avio-kompanija leteti ka dve nove destinacije, ka Oslu i Ženevi.

Linije ka Barseloni, Kijevu i Malti pokrivaće druge aviokompanije koje će leteti iz Beograda.

Srpski avio prevoznik je ranije naznačio da su letovi za Helsinki i Rijeku, koji su se obavljali pre dve godine, ukinuti.

Na osnovu postojećeg reda letenja, koji se može promeniti kako se tržišta ponovo otvaraju i zatvaraju zbog pandemije koronavirusa, Er Srbija planira da ovog leta izvede 10.770 redovnih letova iz Beograda (oba smera su uključena, bez čartera). Od toga, najčešći će biti letovi do Podgorice, a potom do Tivta, Ciriha, Beča, Pariza i Tirane.

Nakon promena u strukturi flote nedavnim povlačenjem aviona Boing 737-300, srpski avio-prevoznik će koristiti avion porodice Airbus A320 na 60,5 odsto svojih letova. Sledi ATR72 koji će biti raspoređen na 37,3 odsto svojih beogradskih avio-usluga i A330-200 na 2,2 odsto svih letova.

Tags
Back to top button