Lufthansa otkazuje letove u septembru, za Beograd će ih biti osam manje – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Lufthansa otkazuje letove u septembru, za Beograd će ih biti osam manje

Nemački avio-prevoznik Lufthansa najavio je otkazivanje brojnih letova iz Frankfurta prema gradovima širem bivše Jugoslavije, zbog kontinuiranog nedostatka osoblja.

Otkazivanja će se odraziti na usluge vezane za letove iz Frankfurta za Beograd, Zagreb, Ljubljanu i Sarajevo, ali operacije iz Minhena ka ovim destinacijama za sada će ostati nepromenjene.

Ovaj avio-prevoznik od septembra otkazuje osam odsto svih letova u interevropskoj mreži. Tog meseca biće otkazano osam letova između Frankfurta i Beograda, pa će umesto planiranih 60 biti realizovana 52 leta.

Iz Zagreba Lufthansa takođe otkazuje osam letova tokom septembra, odnosno ukupno 44 leta umesto prvobitna 52. U Ljubljani, koja je izbegla većinu letnjih otkazivanja, otkazana su samo četiri leta, s ukupno 56 planiranih letova između Frankfurta i glavnog grada Slovenije, u odnosu na šezdeset. Sarajevo će biti najmanje pogođeno, s obzirom na to da je za septembar otkazan samo jedan let od 29 planiranih.

Lufthansa je ovog leta pogođena otkazivanjem letova zbog nedostatka osoblja. Problem se dodatno pogoršao prošlog meseca kada su njihovi zaposleni na tlu stupili u štrajk, nezadovoljni platama i drugim uslovima rada.

Izvor: SEEbiz

Tags
Back to top button