Kina intezivirala pregovore o pristupanju DEPA – Bankar.rs
SLIDERSVE VESTI

Kina intezivirala pregovore o pristupanju DEPA

Kina je intenzivirala pregovore o pristupanju Sporazumu o partnerstvu u digitalnoj ekonomiji (DEPA), saopštilo je u ponedeljak Ministarstvo trgovine Kine, a prenela Kineska medijska grupa (CMG).

Kina je prošlog novembra podnela zahtev za pristupanje DEPA, novom tipu sporazuma o trgovinskom partnerstvu lansiranom od stane Novog Zelanda, Singapura i Čilea, a objava ministarstva je usledila nakon nedavnog uspostavljanja radnog tima za pristupanje DEPA.

Ministarstvo je saopštilo da će Kina biti u potpunosti spremna da se pridruži DEPA, održavajući pregovore sa članicama tog partnerstva kako bi unapredila proces pristupanja.

Kao druga najveća digitalna ekonomija na svetu, Kina ubrzava svoj digitalni razvoj i širi institucionalno otvaranje u oblastima kao što su pravilo, propis i standard.

Kina je, radi razvoja globalne digitalne ekonomije, voljna da radi sa drugim zemljama na stvaranju otvorenog i bezbednog okruženja, podeli srodnih dividendi i da daje dalje doprinose, saopštilo je Ministarstvo trgovine Kine, prenela je CMG.

Izvor: Beta

Tags
Back to top button