Investitor iz Kuvajta gradi u Sarajevu najveći zabavni park u regionu – Bankar.rs
SVE VESTI

Investitor iz Kuvajta gradi u Sarajevu najveći zabavni park u regionu

Kompanija Bosna u očima Gulfa iz Sarajeva, iza koje stoji investitor iz Kuvajta, planira izgradnju zabavnog parka koji će biti najveći u Bosni i Hercegovini, ali i regionu.

Zabavni park će između ostalog imati roler-koster (tzv. voz smrti), padajući toranj, panoramski točak, klizalište, karting, sobu digitalnih iluzija, kuglanu i video igre. Projekat će biti realizovan na području Kantona Sarajevo na površini od 30.000 kvadratnih metara.

U toku su pregovori na različitim nivoima sa ciljem realizacije projekta, a vrednost ulaganja je oko 15 miliona evra.

U zabavnom parku je planirano i zapošljavanje gotovo 200 radnika što će značajno doprineti razvoju lokalne zajednice i obogaćivanju turističke ponude BiH.

Hamad Alajmi, direktor kompanije Bosna u očima Gulfa, rekao je da redovno učestvuje u projektima podrške lokalnim zajednicama u BiH i da je uvideo turistički potencijal države u koju ulaže velike napore, od promocije do izgradnje infrastrukture.

U razgovoru za Klix.ba rekao je da dnevno gotovo 20 miliona pratilaca na društvenim mrežama, koje on vodi, vidi lepote BiH koje promoviše i na taj način ih motiviše da posete ovu zemlju.

“Uveren sam da je BiH skriveni biser u koji vredi ulagati. Bosanci i Hercegovci su vredan, srdačan i gostoprimljiv narod, a poseban utisak mi je ostavlja činjenica da gde god se pojavim, iako me ne poznaju, pozivaju i dolaze na kafu”, dodao je Alajmi.

Kako saznaje portal, već postoji lokacija koja je predložena za lokaciju zabavnog parka, a u izgradnji će učestvovati domaće i strane kompanije.

Izvor: Klix.ba

Tags
Back to top button