British Airways povećava zarade jedan deo zaposlenih – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

British Airways povećava zarade jedan deo zaposlenih

Osoblje avio-kompanije British Airways dobiće povećanje plate za 13 odsto nakon značajnog smanjenja radnih mesta koje je izazvala pandemija korona virusa.

Dogovor je sklopljen između avio-kompanije i sindikata Unite, koji je predstavljao oko 16.000 članova osoblja, od kabinskog do rukovalaca prtljagom i inženjera, prenosi Anadolu Agency.

„Čvrstim stavom uz Unite, naši članovi su primorali British Airways da predloži povećanje plata koje ide u pravcu kompenzacije smanjenja plata pretrpljenih tokom pandemije“, rekla je generalna sekretarka Unitea Šeron Grejem.

„Još uvek postoji način da radnici ponovo veruju ovoj kompaniji, s obzirom na neprijateljski način na koji su se ponašali tokom pandemije. Još jednom, naš fokus je bio na poboljšanju poslova, plata i uslova je dao rezultate za naše članove”.

Članovi sindikata zapretili su štrajkom ako avio-kompanija ne uzme u obzir njihove predloge. Međutim, u julu je sindikat pristao na dogovor.

Prema sporazumu, povećanje plata će biti podeljeno na nekoliko delova, pri čemu će radnici dobiti paušalni iznos u vrednosti od pet odsto svojih plata u avgustu, konsolidovano povećanje plata od pet procenata u septembru i dalje konsolidovano povećanje od tri odsto u decembru.

Tokom pandemije, radnici zaposleni u sektoru vazduhoplovstva doživeli su redukciju svojih radnih mesta zbog masovnog prizemljenja letova izazvanih uzastopnim zatvaranjem.

Izvor: Biznis.rs

Tags
Back to top button