Predsednica EBRD Reno-Baso u virtuelnoj zvaničnoj poseti Srbiji 18. i 19. marta – Bankar.rs
ANALIZEBANKEEVROPSKE BANKESVE VESTI

Predsednica EBRD Reno-Baso u virtuelnoj zvaničnoj poseti Srbiji 18. i 19. marta

Povodom obeležavanja 20 godina članstva Srbije u Evropskoj banci za obnovu i razvoj(EBRD), kao i novog rekorda u investicijama ostvarenim prošle godine, nova predsednica EBRD-a Odil Reno-Baso (Odile Renaud-Basso) će biti u prvoj zvaničnoj poseti Srbiji 18. i 19. marta.

Poseta će biti organizovana virtuelno, kada će razgovarati sa predstavnicima vlade i privatnog sektora, saopšteno je danas iz kancelarija EBRD u Srbiji.

U saopštenju se dodaje da su zbog pandemije putovanja i fizički sastanci i dalje otežani te će poseta biti organizovana putem digitalnih platformi.

Predsednica Reno-Baso će se sastati sa premijerkom Vlade Srbije Anom Brnabić i Sinišom Malim, ministrom finansija (guverner EBRD-a) kao i sa potpredsednicom Vlade i ministarkom rudarstva i energetike Zoranom Mihajlović.

„Radujem se što ću sa Vladom Srbije i našim klijentima razgovarati o tome kako da nastavimo da radimo na daljoj modernizaciji, digitalizaciji i ozelenjavanju srpske ekonomije kako bismo ostvarili inkluzivan ekonomski rast i osnažili konkurentnost“, rekla je Reno-Baso.

Ona je ukazala da je učinak investicija EBRD-a u Srbiju tokom poslednjih 20 godina vidljiv svuda, od podrške privatnom sektoru i malim i srednjim preduzećima, jačanja bankarskog sektora, ulaganja u putnu i železničku infrastrukturu, životnu sredinu i u poslednje vreme i sve više u obnovljive izvore energiji i energetsku efikasnost.

Predsednica EBRD-a će razgovarati i sa guvernerkom Narodne banke Srbije Jorgovankom Tabaković, predstavnicima banaka u Srbiji kao i predstavnicima delegacije Evropske unije i međunarodnih finansijskih institucija, i organizacijama civilnog društva.

U saopštenju se podseća da je EBRD u Srbiju uložila ukupno 679 miliona evra 2020.

Izvor: Danas.rs

Tags
Back to top button