Počela isplata prvog dela naknade za decembar u programu Moja prva plata – Bankar.rs
SLIDERSVE VESTI

Počela isplata prvog dela naknade za decembar u programu Moja prva plata

U Srbiji je danas počela isplata prvog dela novčane naknade za decembar za kandidate koji su uključeni u Program „Moja prva plata“, angažovane kod poslodavaca iz privatnog sektora, objavilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Ministarka rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Кisić Tepavčević je tokom posete industrije mesa „Nedeljković“ u Sremskoj Mitrovici, koja je kroz Program „Moja prva plata“ zaposlila četiri mlade osobe, istakla da je prioritet države ove godine bio očuvanje radnih mesta, ali i da se pomogne u zapošljavanju mladih.

„To je podsticaj za zapošljavanje mladih i njihovo osposobljavanje da rade na konkretnim radnim mestima bez obzira na formalno obrazovanje“, rekla je Кisić Tepavčević, saopštilo je ministarstvo.

Кako je podsetila, Nacionalna služba za zapošljavanje je u avgustu ove godine raspisala Javni poziv za realizaciju programa podsticanja zapošljavanja mladih, za koji je interesovanje pokazao veliki broj poslodavaca.

Više od 8.500 ljudi je zaposleno prvi put na određenim poslovima, a najveći broj u privatnom sektoru, rekla je Кisić Tepavčević i dodala da je većina ugovora do sada potpisana.

Navela je i da se u toku realizacije tog programa ukazala potreba za izradom novog zakona o radnim praksama i osposobljavanju i da će ministarstvo raditi na tome u narednom periodu.

Industriju mesa „Nedeljković“ obišao je i direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović.

Izvor: Danas.rs

Tags
Back to top button