U toku prijave za bespovratna sredstva od 20.000 i 50.000 eura – Bankar.rs
SLIDERSVE VESTI

U toku prijave za bespovratna sredstva od 20.000 i 50.000 eura

Zavod za intelektualnu svojinu Republike Srbije podsetio je potencijalne kandidate na program Katapult koji nudi intenzivno tromesečno mentorstvo i finansijsku podršku u vidu bespovratnih sredstava od 20.000 evra (za Ideation kategoriju preduzeća) do 50.000 evra (za Scale-up kategoriju preduzeća).

“Preduzeća u okviru ovog programa imaju priliku da sarađuju sa više od 30 iskusnih međunarodnih i lokalnih mentora kako bi unapredili svoje poslovanje i stekli nove veštine za privlačenje privatnih investicija”, preciziraju i iz zavoda u svom pozivu.

Dodatno, startapovima koji obezbede kvalifikovanu investiciju u roku od devet meseci od završetka akceleracije, na raspolaganju je finansijska podrška do 300.000 evra bespovratnih sredstava.

Naime, Fond za inovacionu delatnost pozvao je inovativna preduzeća u ranoj fazi razvoja proizvoda i osvajanja tržišta, kao i preduzeća sa dokazanom tržišnom trakcijom da se prijave za učešće u programu akceleracije i postanu deo Katapult zajednice.

Prijave preduzeća iz svih oblasti nauke i tehnologije, kao i industrijskog sektora podnose se putem Katapult portala do 17. oktobra u 15 časova. Svi zainteresovani mogu da saznaju više i prjave se na na sajtu fonda.

Tags
Back to top button