Mask prodao skoro osam miliona akcija „Tesle” – Bankar.rs
BERZASLIDERSVE VESTI

Mask prodao skoro osam miliona akcija „Tesle”

Američki milijarder Ilon Mask prodao je akcije „Tesle” za 6,9 milijardi dolara. Ovo je najveća prodaja do sada da bi izbegao rasprodaju akcija u poslednjem trenutku u slučaju da bude primoran da nastavi sporazum o kupovini Tvitera.

Glavni izvršni direktor „Tesle” je prodao oko 7,92 miliona akcija 5. avgusta, a povodom spekulacija o razlozima otuđenja akcija, Mask je, preko društvenih mreža, naveo da želi da spreči paničnu prodaju deonica ukoliko bude primoran da završi preuzimanje Tvitera za 44 milijarde dolara od kojeg je odustao prošlog meseca.

Na pitanje njegovih pratilaca na društvenoj mreži da li je završio s prodajom „Teslinih” akcija i da li bi ih ponovo kupio ako se sporazum o preuzimanju Tvitera ne zaključi, kratko je odgovorio: „Da”.

Do prodaje je došlo samo četiri meseca nakon što je Mask, najbogatiji čovek sveta, rekao da ne planira dalju prodaju akcija kompanije od koje je napravio globalnog lidera u proizvodnji električnih vozila, nakon što je ranije otuđio deonice u vrednosti 8,5 milijardi dolara posle svoje inicijalne ponude za kupovinu Tvitera, prenosi Tanjug.

Od tada, „Tesline” akcije su se oporavile sa minimuma koji su zabeležile u maju, čemu je na ruku išao generalni trend rasta deonica na Vol Stritu.

Tags
Back to top button