Mask pred sudom: Bio sam prevaren; Tviter: Neverovatna izjava – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Mask pred sudom: Bio sam prevaren; Tviter: Neverovatna izjava

Kompanija Tviter je odbacila tvrdnje Ilona Maska, koji je pred sudom u Delaveru naveo da je bio “prevaren” da potpiše ugovor o kupovini te platforme. Iz Tvitera su naveli da su Maskove izjave “neverovatne i suprotne činjenicama”.

“Prema Maskovim rečima, njega – milijardera, osnivača više kompanija, kojeg savetuju bankari i advokati sa Vol strita – Tviter je prevario da potpiše sporazum o spajanju vredan 44 milijarde dolara. Ta priča je onoliko neverovatna i suprotna činjenicama, baš kao što zvuči”, navodi se u dokumentu koji je Tviter objavio u četvrtak.

Odgovor Tvitera najnovije je poglavlje u onome što se razvija u sve oštriji pravni obračun između Maska i jedne od najvećih svetskih platformi za društvene mreže. Suđenje počinje 17. oktobra, a tužili su Maska nakon što je pokušao da odustane od kupovine kompanije zbog, kako je naveo, lažnih podataka o botovima.

Tehnološka kompanija sa sedištem u San Francisku pokušava da natera Maska da ispoštuje dogovor i optužuje ga za sabotažu, jer kupovina Tvitera više nije u njegovom interesu.

U protivtužbama, Mask optužuje Tviter da su “pojačali napore da prikriju pravi broj svojih korisnika, pošto im je vrednost na tržištu naglo smanjena”.

“Plima koja je nastala na tržištu počela je da se pretvara u oseku, i Tviter je znao da će se, ukoliko otkriju Masku informacije koje je tražio, saznati kako je ta kompanija sve vreme’plivala gola'”, piše u protivtužbi.

Tviter tvrdi da Mask nije “izneo ni mrvicu dokaza” za ove “optužbe bez činjenica”.

Izvor: Euronews.

 

Tags
Back to top button