Više registrovanih novih preduzeća i preduzetnika – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Više registrovanih novih preduzeća i preduzetnika

Broj registrovanih preduzeća osnovanih u prvoj polovini ove godine veći je za 12,5 odsto, a broj preduzetnika povećan je za 23,8 odsto u odnosu na isti period prošle godine, objavila je Agencija za privredne registre (APR).

U prvih šest meseci 2022. godine, prema podacima APR, registrovano je  25.816 osnovanih firmi, za 4.520 više u poređenju sa istim periodom prošle godine.

Broj osnovanih preduzeća u prvih šest meseci ove godine iznosi 5.569, dok je broj obrisanih preduzeća 1.866 firmi, što je za 269 više nego lane.

Prvih pet registrovanih pretežnih delatnosti kod osnovanih preduzeća su: nespecijalizovana trgovina na veliko, računarsko programiranje, konsultantske aktivnosti u vezi sa poslovanjem i ostalim upravljanjem, izgradnja stambenih i nestambenih zgrada, otvaranje restorana.

Prvih pet registrovanih pretežnih delatnosti kod osnovanih preduzetnika su: ugostiteljstvo – restorani i pokretne ugostiteljske usluge, konsultantske aktivnosti u vezi sa poslovanjem i ostalim upravljanjem, računarsko programiranje, frizerski i kozmetički saloni, drumski prevoz tereta, prema podacima APR.

Izvor: Nova ekonomija

Tags
Back to top button