Nova, rekordna dobit Službenog glasnika – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Nova, rekordna dobit Službenog glasnika

Službeni glasnik, koji već godinama važi za jedno od najuspešnijih javnih preduzeća, završio je prvu polovinu godine sa neverovatnim rezultatom. Naime, iako je projektovana dobit trebalo da bude 44 miliona dinara, Službeni glasnik je ostvario dobit od 88.700.000 dnara, što je više nego duplo veća dobit.

“Ponosna sam na ljude u Službenom glasniku koji su od 1. januara radili danonoćno na poslovima vezanim za referendum i izbore, štampu udžbenika, izdavanje kapitalnih dela… Uprkos ozbiljnim finansijskim udarcima nastalim gubicima prihoda od oglašavanja javnih nabavki i ličnih dokumenata, uspeli smo da stanemo na noge i nadjemo nove poslove na tržištu. To nije svojstveno drugim javnim preduzećima koje očekuju od države da im reši sve probleme”, rekla je direktor JP Službeni glasnik Jelena Trivan.

Inače, od dolaska Jelene Trivan na čelo Službenog glasnika, preduzeće sedam godina zaredom beleži dobit koju redovno uplaćuje u budžet republike Srbije, a direktorka Trivan je za te rezultate nagrađena titulom menadžera godine Privredne komore Srbije i grada Beograda.

Izvor: Nedeljnik

Tags
Back to top button