Kompanija „Tesla” rasprodala bitkoine – Bankar.rs
SLIDERSVE VESTI

Kompanija „Tesla” rasprodala bitkoine

Kompanija „Tesla”, koja je prošle godine izazvala buru kada je otkrila svoju veliku investiciju u bitkoine, rasprodala je većinu novčića.

Proizvođač električnih automobila je prodao 75 posto od ukupne količine svojih bitkoina koji su krajem 2021. godine vredeli oko dve milijarde dolara.

Odustajanje „Tesle” od bitkoina koincidira sa padom vrednosti te kriptovalute za više od 50odsto ove godine, a iz „Tesle” su saopštili da su sredstva od prodaje bitkoina uložili u kupovinu tradicionalne valute u iznosu od 936 miliona dolara.

Šef „Tesle” Ilon Mask bio je među najistaknutijim pristalicama bitkoina koji je favorizovao tu virtuelnu valutu, podstičući svojim porukama na društvenim mrežama trgovinsku aktivnost na kripto berzama.

„Teslina” investicija od 1,5 milijardi dolara u bitkoin, koja je obelodanjena u februaru 2021. godinu, izazvala je rast potražnje za tom valutom. Cena ove izrazito volatinke kriptovalute skočila je prošle godine na skoro 70.000 dolara u novembru, pre nego što je počela da pada, prenosi Tanjug.

Tags
Back to top button