Milan Mačvan sa terena na njivu: Sve je počelo savetom bankara “Samo kupuj zemlju” – Bankar.rs
SAVETI ZA POSAOSLIDERSVE VESTI

Milan Mačvan sa terena na njivu: Sve je počelo savetom bankara “Samo kupuj zemlju”

“Samo kupuj zemlju” – savet je koji je tadašnji košarkaš Hemofarma Milan Mačvan dobio od jednog bankara još 2009. godine. Tada to nije shvatao ozbiljno, ali danas mu je poljoprivreda postala profesija.

Kako je otkrio u emisiji Uprave za poljoprivredno zemljište Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, sa porodicom je ušao u poljoprivredu 2016. godine.

– Nakon završetka karijere 2020. godine, u razmišljanju između ostanka u košarci i bavljenja poljoprivredom, prevagnula je poljoprivreda. Sećam se da mi je još 2009. godine, dok sam igrao za Hemofarm, jedan bankar rekao: “Samo kupuj zemlju, svuda gde je voda po Srbiji dolaziće ljudi sa istoka, kako Arapi, tako i Kinezi, svima će biti potrebna zemlja” – priseća se Mačvan.

Mada tada to nije shvatao ozbiljno, kockice su se složile 2016. godine kada kreće u proizvodnju lešnika, pa trešnji, a onda ulazi i u ratarstvo.

– Od 2020. godine smo agresivnije kupovali zemlju, usmerili se ponovo na lešnik, krušku, malinu, imamo i hektar trešnje. Od ove godine smo proširili naše ratarstvo, sada imamo preko 120 hektara kukuruza i 25 hektara pšenice. Naša ideja je da lešnik bude jedina kultura koju bismo širili, ostale kulture su dosta zahtevnije – otkrio je Mačvan.

Izvor: Ministarstvo poljoprivrede Srbije

Tags
Back to top button