Kako je bračni par iz Slovenije za sedam godina napravio kompaniju vrednu milijardu dolara – Bankar.rs
SLIDERSVE VESTI

Kako je bračni par iz Slovenije za sedam godina napravio kompaniju vrednu milijardu dolara

Osnivači tehnološkog startapa vrednog milijardu dolara otkrivaju kako se može zamisliti sto miliona dolara i zaraditi deset puta više. Slovencima Samu i Izi Sii Login to je pošlo za rukom za samo sedam godina. Živi dokaz da je moguće izgraditi jednoroga za tako kratko vreme ako jednostavno sledite svoju svrhu.

Ovaj poslovni roman je napisan je za lidere i zaranja do neotkrivene dubine preduzetničkih vizija, strategija, kulture, uspeha….

Biografski poslovni roman napisan za lidere

Roman Iza, Samo i jednorog zaranja u do sada neotkrivene dubine preduzetničkih strategija, vizije, kulture, inovacija i viralnog uspeha u sferi mobilnih igara. Svojevrsni “aide-memoire” zasnovan je na stvarnim događajima stvarnih ljudi, a istovremeno sadrži i dašak fikcije koja predstavlja čitaočeve misli ili glas tokom čitanja: od skeptika do optimiste.

Svest, kultura i novac …

… tačnije: puno novca. Ova knjiga otkriva sve, od ličnosti osnivača i njihove misije da spasu planetu do neobične, ali efektivne upotrebe manifestacije i kristala u kreativnim prostorima Outfit7.

Sedam godina, milijarda dolara, bezbroj lekcija; sve zajedno mapirano u ključna poglavlja i sažeto u jedno inspirativno čitanje.

Svrha iznad profita

Osnivači u početku nisu ni znali šta će biti njihov proizvod. Ipak, njihova misija, koju su postavili iznad profita, dovela je do pet milijardi preuzimanja njihovih mobilnih aplikacija.

Model baterijske lampe

Neizostavni gradivni blokovi kompanije vredne milijardu dolara, objašnjeni su na jednostavan način u vidu komponenti baterijske lampe. Inovativni način razmišljanja o strukturi svake organizacije koja teži kreativnom protoku energije i snažnoj korporativnoj kulturi.

Mišljenje stručnjaka

„Za razliku od većine milionera koji su postali filantropi, Samo i Iza su viziju i posvećenost stavili na prvo mesto. Njihov poslovni uspeh i bogatstvo proizašli su iz predanosti zajedničkom cilju: prevazilaženju najvećeg izazova s kojim se suočava čovečanstvo – klimatskim promenama. Knjiga je namenjena široj publici; za one koje privlače tehnološke priče i one kojima je bliža briga za održivost životne sredine, ishrana i zdravlje ljudi i planete.”

Dr Majkl A. Vilijams, dekan Škole javnog zdravlja Univerziteta Harvard T. H. Chan

„Za postojeće i buduće preduzetnike, ova knjiga je obavezno štivo ove godine. Ona otkriva tajne i strategije pomoću kojih je ideja pretvorena u vrlo uspešan posao. Sve od razvoja ideje do smelih snova o nemogućem, sastavljanju pobedničkog tima, rukovođenja s namerom, kao i pregovora oko prodaje za milijardu dolara. Kako? Između korica ove knjige krije se odgovor na svaku pojedinost. Ako želite da budete zaista odgovorni i razvijete sledeću uspešnu ideju, ovo je prava knjiga za vas.”

Šta danas rade Iza, Sia i Samo Login?

Većina profita od prodaje Outfit7 namenjena je Fondaciji Login5. Fondacija podržava različite projekte koji svi imaju za cilj kreiranje sveta u kome je svako slobodan da napreduje i živi sa svrhom i ljubavlju, gde delujemo u interesu prirode, kao i sebe. Jedan od najvećih projekata je posvećen istraživanju novih načina održive, visokotehnološke poljoprivrede za uzgoj hrane za ljude. Drugi projekat, usko povezan, je razvoj ukusne i zdrave hrane budućnosti. Najnoviji poduhvat je Reemina Academy, akademija za svesne lidere koji kreiraju velika rešenja za stvarne potrebe.

O autoru knjige

Dani Polajnar je trčao sedmogodišnji sprint zajedno sa Loginima kao priznati stručnjak za timbilding, autor, predavač, trener i kouč. Njegovo prefinjeno razumevanje ljudi, motivacije i grupne dinamike, daje knjizi osećaj potpisa “insajdera”.

Izvor: Blic biznis

Foto: Arcadia

Tags
Back to top button