Poznata marka prodavala kinesku robu kao brendiranu, budžet oštećen za 6 miliona evra – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Poznata marka prodavala kinesku robu kao brendiranu, budžet oštećen za 6 miliona evra

Uprava carina Srbije je prošle godine otkrila zloupotrebe koje su godinama unazad vršene tako što su službenici predstavništva jedne inostrane modne kompanije zajedno sa službenicima jedne špediterske firme zloupotrebljavali pečate i memorandume ove dve kompanije. Kako je potvrđeno za Euronews Srbija, na taj način su, uvozeći drugu tekstilnu robu, napravili štetu za državni budžet samo na osnovu neplaćenih uvoznih dažbina u visini od najmanje šest miliona evra.

U Upravi carina kažu da su dostavili izveštaj sa pratećom dokumentacijom nadležnim istražnim organima.

“Nemamo saznanja da je u zloupotrebama učestvovao i neko od zaposlenih iz carinske službe, ali će i to biti predmet istrage koja je u toku. U skladu sa zakonom, nismo u mogućnosti da iznosimo podatke o pravnim ili fizičkim licima do okončanja prekršajnog i, eventualno, krivičnog postupka”, rekli su u Upravi carina.

Kako je Blic objavio, u pitanju je modni lanac C&A, koji u Srbiji zastupa C&A Moda RS iz Beograda. Prema navodima lista, oni su skoro sedam godina švercovali kinesku robu i nije isključeno da ova kompanija zatvori sve radnje i da napusti tržište Srbije, gde zapošljava oko 130 radnika.

Kompanija C&A otvorila je prvu prodavnicu u Srbiji 2012. Posluju u 14 filijala širom Srbije, uglavnom u šoping centrima.

Euronews Srbija je poslao pitanja predstavnicima u ovoj modnoj kompaniji, ali do objavljivanja ovog teksta nismo dobili odgovore.

Izvor: Blic

Tags
Back to top button