Colliers sklopio partnerstvo sa West Properties – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Colliers sklopio partnerstvo sa West Properties

Vodeća globalna kompanija za pružanje profesionalnih usluga u sektoru nekretnina i upravljanje investicijama Colliers objavila je danas da je sklopila partnerski ugovor, u regionu Evrope, Bliskog Istoka i Afrike (EMEA), sa vodećom kompanijom u Srbiji za usluge u sektoru nekretnina West Properties.


Ovim partnerstvom Colliers, koji već posluje u susednim zemljama, proširiće poslovanje u Jugoistočnoj Evropi.

West Properties će rebrendirati svoje poslovanje i početi da nastupa na tržištu kao Colliers od dana ove objave i biće jedina kompanija koja ima legalno pravo da koristi ime Colliers firme na tržištu Srbije, navedeno je u saopštenju.

Kompanija West Properties, sa sedištem u Beogradu, ima 20 godina iskustva u poslovanju sa domaćim i međunarodnim klijentima na srpskom tržištu nekretnina.

Kompaniju su osnovali i vode generalni direktor (CEO) Vladimir Vukićević i izvršni direktor Vladimir Popović.

West Properties nudi svojim klijentima kompletan spektar usluga u sektoru nekretnina, uključujući brokerske usluge za investitore i zakupce, savetodavne usluge za tržišta kapitala, usluge projektnog finansiranja, upravljanja imovinom, procenom vrednosti i upravljanja projektima.

„Ovo partnerstvo donosi još jedno ključno evropsko tržište u Colliers-ov EMEA region. Svedoci smo velike potražnje i zakupaca i investitora u Srbiji zbog pozitivnog rasta BDP-a i dostupnosti povoljnih fondova. Ovu veliku potražnju najbolje ilustruje podatak da je broj prometovanih nekretnina u glavnom gradu Srbije, Beogradu, prošle godine porastao 25 odsto, dok je vrednost imovine na tržištu iznosila 6,1 milijardu evra, što je 50 odsto više nego u 2020“, kaže generalni direktor EMEA sektora u Colliers-u Davoud Amel-Azizpour.

Uvereni smo da će naše novo poslovanje u Srbiji obeležiti dugoročni rast i saradnja sa našim kolegama i klijentima u Jugoistočnoj Evropi i širom EMEA regiona, rekao je on.

Vukićević je rekao da je tim kompanije West Properties uzbuđen što postaje deo Colliers-a, vodećeg svetskog brenda u poslovanju na tržištu nekretnina.

„Kroz globalnu platformu kompanije, unapredićemo usluge koje nudimo domaćim i međunarodnim klijentima – investitorima, developerima i zakupcima. Radujemo se što ćemo integrisati i iskoristiti Colliers-ov domet, uspostavljenu infrastrukturu i liderstvo u industriji, kako bismo podstakli naš rast, udeo na tržištu i mogućnosti pružanja usluga klijentima“, kaže Vukićević.

Amel-Azizpour ističe da West Propertis ima veoma uglednu reputaciju, koja će sa platformom Colliers-a iza sebe, a pod vođstvom Vladimira Popovića i Vladimira Vukićevića, biti još uglednija i uspešnija.

„Radujemo se partnerstvu sa WP timom, i mogućnosti da pružimo podršku i njima i našim klijentima, kako bismo maksimalno iskoristili real estate potencijale“, dodaje Amel-Azizpour.

Izvor: SEEbiz

Tags
Back to top button