U prvi srpski digitalni token FIN do sada uloženo više od 100.000 evra – Bankar.rs
KOMPANIJEKRIPTOVALUTESLIDERSVE VESTI

U prvi srpski digitalni token FIN do sada uloženo više od 100.000 evra

Digitalni token domaćeg startapa Finspot premašio je prag uspešnosti za samo nedelju dana od početka inicijalne ponude.

U Finspot faktoring token ili FIN do sada je uloženo više od 100.000 evra, što znači da je investitorima prodato čak 11.750 tokena, navodi se u saopštenju kompanije.

„Odziv investitora u Srbiji premašio je naša očekivanja i potvrdio da smo svi zajedno na dobrom putu. Ovo je ujedno i potvrda da naše tržište ima znanje, zrelost i potencijal da prepozna dobre investicione prilike, ali i da je upoznato sa svim prednostima koje nudi ulaganje u digitalnom svetu“, rekao je direktor kompanije Finspot Davor Papac.

Papac dodaje da svi trenutni vlasnici po objavi završetka ponude mogu svoje tokene plasirati u odgovarajući indeks i na osnovu toga početi da ostvaruju pravo na prinos.

Ponuda za kupovinu FIN tokena otvorena je do 28. juna u ponoć, pod uslovom da se poslednji token ne proda pre tog roka. Finspot poziva sve zainteresovane da se uključe u ovu više nego uspešnu investicionu priliku.

Registracije su otvorene na sajtu kompanije.

Komisija za hartije od vrednosti Republike Srbije odobrila je početkom meseca Finspotu objavljivanje belog papira za inicijalnu ponudu 35.250 Finspot faktoring tokena, nominalne vrednosti 1.000 dinara i ukupne vrednosti emisije 35,25 miliona dinara. Moguće je kupiti najmanje 10 tokena.

„Digitalni token njegovom izdavaocu pruža mogućnost da se novac od investitora, kako pravnih, tako i fizičkih lica, lako dobije, dok im, zauzvrat, plaća naknadu za korišćenje njihovog novca. Istovremeno, investitori, naročito oni bez iskustva u učestvovanju na tržištu kapitala, na ovaj način mogu uz vrlo jednostavan i kratak administrativni proces da se uključe u savremene tokove ulaganja i na taj način ostvare dodatni prihod”, naglašava Papac, dodajući da investitori mogu da naprave izbor između nekoliko opcija za investiranje.

Izvor: Biznis.rs

Tags
Back to top button