Netfliks otpušta još 300 radnika zbog gubitka pretplatnika – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Netfliks otpušta još 300 radnika zbog gubitka pretplatnika

Kompanija Netfliks (Netflix) objavila je da će otpustiti još 300 radnika, uglavnom u SAD, zbog smanjenja broja pretplata i porasta konkurencije.

Ovo otpuštanje od oko četiri odsto radne snage kompanije za striming filmova dolazi pošto je u aprilu prijavila prvi gubitak pretplatnika nakon više od decenije i maju već otpustila 150 službenika.

„Dok nastavljamo da intenzivno ulažemo u posao, morali smo da povučemo ovaj potez kako bi naši troškovi bili u skladu sa usporenim rastom“, saopštila je kompanija.

Netfliks ima 220 miliona pretplatnika širom sveta i ostaje lider na polju striming servisa, ali se suočava sa žestokom konkurencijom kompanija poput Dizni plus (Disney Plus) i Amazon Prajm Video (Prime).

Kompanija je objavila poskupljenja svojih usluga u SAD, Velikoj Britaniji i drugim zemljama, što je uticalo na pad broja pretplatnika. Netfliks je saopštio da očekuje da će u narednim mesecima izgubiti još dva miliona pretplatnika.

Jedan od ;izvršnih direktora kompanije ;Ted Sarandos izjavio je da se ;pregovara kompanijama sa ciljem da novim dogovorima o reklamiranju Netfliks postane pristupačniji korisnicima kojima je sadašnja pretplata skupa.

“Ne ubacujemo reklame na Netfliks. Samo dodajemo tu opciju za ljude koji kažu: Hej, želim nižu cenu pretplate i gledaću reklame“, poručio je Sarandos.

Izvor: Danas

 

Tags
Back to top button