Šansa za digitalnu transformaciju Zapadnog balkana – Bankar.rs
SLIDERSVE VESTI

Šansa za digitalnu transformaciju Zapadnog balkana

“Telekom Srbija je najveći telekomunikacioni i multimedijalni pružalac usluga u Srbiji i tržišni lider u jugoistočnoj Evropi. Već je pokazao snažan potencijal rasta, uz brzu transformaciju poslednjih godina. Snažan smo pokretač promena i pokrećemo stvaranje ‘Srbije 2.0’ koja predstavlja svetlu digitalnu budućnost Zapadnog Balkana”, kazao je izvršni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić u intervjuu za Business Reporter.

Tokom proteklih pet godina Telekom Srbija je značajno evoluirao digitalizacijom svojih usluga u skladu sa srpskom strategijom digitalizacije i etablirao se kao vodeći pružalac ekskluzivnih sadržaja u regionu. Štaviše, trenutna strategija Telekoma Srbija čini kompaniju drugačijima od drugih – sada su negde između standardnog telekom operatera i platforme za digitalni sadržaj.

“Brzo smo prepoznali gde se kreće globalno tržište. To znači da smo zadržali fokus na internet konekciju izgradnjom snažne optičke infrastrukture. Takođe, omogućili smo nove načine za ostvarivanje prihoda ulaganjem u stvaranje digitalnog TV sadržaja – zato s ponosom možemo reći da je Telekom Srbija postao lider u proizvodnji TV sadržaja u regionu. Za razliku od nekih drugih telekomunikacionih operatera, nismo se oslanjali na generisanje prihoda isključivo od standardnih usluga”, kazao je Lučić.

“Uvođenje 5G mreže koje predstoji, omogućiće da 60 posto stanovnika Srbije dobije pristup 5G mreži. U isto vreme, naše proširenje 4G mreže širom Srbije pružiće mogućnost usluge 4G gotovo svima u zemlji”, kazao je Lučić i dodao: “2022. godine bićemo prva srpska kompanija koja će dobiti međunarodnu kreditnu ocjenu renomiranih agencija. Telekom Srbija izdaće i korporativnu obveznicu vrednu 500 miliona eura koja će biti uložena u optičku infrastrukturu, mobilnu mrežu i širenje našeg poslovanja”, dodao je on.

“Željni smo da prihvatimo nove izazove i nastavitmo da učestvujemo u najuzbudljivijem razdoblju brzog ekonomskog rasta Srbije, vođeni vizijom da budemo partner od poverenja u novoj digitalnoj eri”, kazao je on.

Celi intervju sa izvršnim direktorom Telekoma Srbija možete pogledati u videu:

Tags
Back to top button