Eurobank Direktna opremila kabinet srednje Ekonomske škole u Loznici – Bankar.rs
SVE VESTI

Eurobank Direktna opremila kabinet srednje Ekonomske škole u Loznici

Eurobank Direktna je za kraj uspešne školske godine realizovala još jednu donaciju u okviru samostalnog društveno-odgovornog projekta „Škola kao nacrtana za Vas” u srednjoj Ekonomskoj školi u Loznici. Zahvaljujući humanitarnoj Mastercard kreditnoj kartici „Eurobank Direktna Veliko srce“ i našim klijentima, korisnicima ove kartice, Banka odvaja deo sredstava od svojih prihoda i usmerava ih u opremanje i modernizaciju srednjih škola širom Srbije. Na ovaj način, Ekonomskoj školi u Loznici obezbeđena je računarska oprema u vrednosti većoj od 700.000 dinara.

Opremanje kabineta za ekonomsko poslovanje, statistiku, korespondenciju i pravne poslove, omogućiće učenicima različitih smerova kvalitetnije praćenje nastave, kao i usavršavanje postojećih znanja i veština korišćenjem raznovrsnih računovodstvenih i finansijskih programa. Na ovaj način ekonomski tehničari, finansijsko-računovodstveni  i pravni tehničari biće osposobljeni za rad u privatnom i javnom sektoru.

Sa ciljem da đacima omogući upoznavanje sa raznovrsnim kulturnim sadržajima, Banka je u saradnji sa „Domom Jevrema Grujića“, Muzejem istorije, umetnosti i diplomatije iz Beograda pokrenula edukativni program „Putujući muzej“. Ovim projektom se školama širom Srbije predstavljaju putovanja kroz srpsku istoriju i kulturu, a kroz vođena kustoska predavanja i praktičan rad, srednjoškolcima se približavaju različite umetničke veštine.

Izuzetno nam je drago što imamo priliku da realizujemo novu donaciju za kraj školske godine u srednjoj Ekonomskoj školi u Loznici. Uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i naših klijenata, korisnika humanitarne Mastercard kreditne kartice „Eurobank Direktna Veliko srce“, ovoj školi smo obezbedili neophodnu računarsku opremu u vrednosti većoj od 700.000 dinara. Kroz projekat „Škola kao nacrtana za Vas“ Banka je potvrdila svoje strateško opredeljenje da kontinuirano ulaže u mlade ljude i njihovo obrazovanje. Značajan doprinos projektu pružaju nam izdavačka kuća Laguna, kao i muzej „Dom Jevrema Grujića“, koji dodatnim, kulturnim sadržajima zaokružuju priču koju je Banka započela pre četiri godine. Na ovaj način, zajednički želimo da kulturne sadržaje učinimo dostupnim učenicima u školama širom Srbije” – izjavila je Slavica Pavlović, predsednik Izvršnog odbora Eurobank Direktne.

Tokom četiri godine godine koliko se sprovodi društveno odgovorni projekat Eurobank Direktne „Škola kao nacrtana za Vas”, opremljeno je 11 računarskih kabineta, u osam gradova Srbije, a izdvojeno je više od 9,4 miliona dinara.

Tags
Back to top button