Uverenje o plaćenom porezu na imovinu na klik – Bankar.rs
SVE VESTI

Uverenje o plaćenom porezu na imovinu na klik

Građanima Srbije omogućeno je da putem nove usluge e-uverenje na portalu lokalne poreske administracije www.lpa.gov.rs. dobiju elektronsku potvrdu da su izmirili porez na imovinu, bez odlaska na šaltere, saopšteno je juče iz Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu. Putem pomenutog portala, građani u nekoliko klikova mogu da podnesu zahtev za dobijanje tog uverenja, a elektronski dokument mogu da preuzmu ili na ovom portalu ili u svom e-sandučetu na portalu e-uprava, prenosi Tanjug.

Za korišćenje te usluge potrebno je da građani budu elektronski identifikovani kvalifikovanim elektronskim sertifikatom, bez obzira na to da li je u klaudu ili na smart kartici/ USB tokenu. Zahtev za dobijanje uverenja mogu podneti fizička lica, preduzetnici i pravna lica, a može se podneti svim lokalnim poreskim administracijama koje su omogućile obradu elektronskih uverenja.

Direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Mihailo Jovanović rekao je da su samo prošle godine lokalne poreske administracije u Beogradu izdale više od 120.000 tih uverenja na zahtev građana. „Zbog toga smo se odlučili da i ovu uslugu digitalizujemo i olakšamo svim građanima, ali i privredi, da elektronski podnesu zahtev i dobiju e-uverenje bez odlaska na šaltere”, kazao je Jovanović.

Dodao je da je usluga e-uverenje trenutno dostupna u 37 lokalnih poreskih administracija, a tokom leta se očekuje da i ostale lokalne opštinske i gradske administracije omoguće tu uslugu.

(Politika)

Tags
Back to top button