Novi logo ruske verzije “Mekdonaldsa” – Bankar.rs
SVE VESTI

Novi logo ruske verzije “Mekdonaldsa”

Ruski lanac brze hrane, koji je ranije u ovoj zemlji bio dio brenda “Mekdonalds”, otkrio je svoj novi logo uoči ponovnog otvaranja restorana naredne nedelje.

Logo novog brenda sadrži krug i dve linije, za koje kažu da predstavljaju hamburger i dva pomfrita.

Kompanija još nije otkrila ime lanca, iako se navodno razmatralo nekoliko opcija.

U maju je “Mekdonalds” saopštio da se povlači iz Rusije zbog rata u Ukrajini.

Planirano je da ruski lanac ponovo otvori 15 restorana ovog vikenda, navodi ruska državna novinska agencija TASS, koja se poziva na Sistema PBO, firmu koja upravlja poslovanjem koje je ranije bilo u vlasništvu “Mekdonaldsa”, navodi Bi-Bi-Si.

“Zelena pozadina logotipa simbolizuje kvalitet proizvoda i usluga na koje su naši gosti navikli”, rekao je portparol Sistema PBO za TASS.

Korisnici društvenih mreža komentarisali su da novi logo i dalje liči na “M”.

“Mekdonalds” je privremeno obustavio poslovanje u Rusiji u martu, manje od dve nedelje nakon što je ta zemlja izvršila invaziju na Ukrajinu.

Prošlog meseca objavio je da će napustiti Rusiju zbog „humanitarne krize” i „nepredvidivog radnog okruženja” izazvanih ratom.

Gigant brze hrane otvorio je svoj prvi ruski restoran u Moskvi u januaru 1990. godine. Ispred prvog “Mekdonaldsa” na Puškinovom trgu stotine ljudi u redovima čekale su satima da prvi probaju čuveni američki hamburger.

Bio je to ključni momenat, kao se smatralo, u otvaranju privrede Sovjetskog Saveza, jer se Hladni rat bližio kraju.

Izvor: Politika

Tags
Back to top button