Deutsche bank ukida gotovinu na šalterima – Bankar.rs
BANKEINOSTRANE BANKESLIDERSVE VESTI

Deutsche bank ukida gotovinu na šalterima

U većini poslovnica Nemačke banke (Deutsche Bank), gotovina više neće biti dostupna na šalteru.

“U budućnosti više ne želimo da nudimo gotovinu u poslovnicama jer držanje gotovine u poslovnicama uzrokuje troškove”, rekao je Lars Štoj, direktor Odeljenja poslovanja s domaćim privatnim klijentima najveće nemačke banke.

SEEbiz piše da novi plan banke mnogi vide kao jasan korak unazad za klijente.

“Glavni zadatak podružnice je prodaja, savetovanje klijenata o investicijama, hipotekama, donekle potrošačkim kreditima i osiguranju. Tada će i podružnice opet biti profitabilne”, zaključio je Štoj.

Prema planovima, banka želi ponuditi gotovinu samo u nekoliko velikih poslovnica. U većini poslovnica Dojče Bank novac bi trebao biti dostupan samo na bankomatima.

Iz Deutsche Bank su u sredu za nekoliko nemačkih medija potvrdili ove navode. Portparolka je objasnila da će banka smanjiti broj ličnih novčanih izdataka u poslovnicama kao deo svoje strateške transformacije u Nemačkoj.

Prema navodima iz Nemačke banke, ovi su planovi odgovor na promene u ponašanju kupaca.

“Kada je reč o plaćanju i rukovanju gotovinom generalno, uočava se jasan trend bezgotovinskog plaćanja. Kupci imaju pristup nacionalnoj mreži bankomata za snabdevanje gotovinom, a novac se takođe može podići prilikom kupovine u mnogim supermarketima ili na benzinskim pumpama”, poručuju iz Nemačke banke, prenosi Fenix Magazin.

Tags
Back to top button