Švajcarska UBS banka u drugom tromesečju zabeležila rast neto dobiti na 1,39 milijardi dolara – Bankar.rs
BANKEEVROPSKE BANKEINOSTRANE BANKESVE VESTI

Švajcarska UBS banka u drugom tromesečju zabeležila rast neto dobiti na 1,39 milijardi dolara

Švajcarska banka UBS u utorak je izvestila kako je u drugom tromesečju na godišnjem nivou povećala neto dobit za jedan odsto, na 1,39 milijardi dolara, uprkos slabijim rezultatima u segmentima investicionog i privatnog bankarstva.

Analitičari su očekivali da će dobit banke, koja samu sebe naziva najvećim svetskim upraviteljem imovinom, ostati ispod jedne milijarde dolara.

„U drugom tromesečju 2019. godine ostvarili smo najvišu neto dobit u razdoblju od aprila do juna od 2010. godine”, rekao je izvršni direktor UBS-a Sergio Ermotti.

Povećanje dobiti u segmentima ličnog i korporativnog bankarstva, kao i u delu za upravljanje imovinom, nadjačalo je negativne trendove u drugom sektorima poslovanja.

UBS je šaopštila kako su njeni bogati klijenti u proteklom tromesečju povukli dve milijarde dolara iz njenog ogranka poslovanja upravljanja bogatstvom, uglavnom zato što su američki klijenti u tom razdoblju podmirivali svoje porezne obveze.

Segment investicionog bankarstva tog švajcarskog bankovnog diva pogođen je slabijim rezultatima u segmentu trgovanja deonicama i nestabilnošću na tržištima.

Izvor: Novac.hr

Tags
Back to top button