Predata kandidatura Beograda za organizaciju EXPO 2027 – Bankar.rs
SLIDERSVE VESTI

Predata kandidatura Beograda za organizaciju EXPO 2027

Srbija je korak bliže organizaciji Međunarodne specijalizovane izložbe EKSPO BEOGRAD 2027/ EXPO BELGRADE 2027, naveo je Siniša Mali na svom Instagram profilu. U prostorijama Međunarodnog biroa za izložbe sa sedištem u Parizu, predat je dosije kandidature naše zemlje i Grada Beograda za domaćina te prestižne manifestacije.
– Kao predsednik Radne grupe za izradu i podnošenje kandidature za Međunarodnu specijalizovanu izložbu EXPO BELGRADE 2027, verujem i nadam se da ćemo dobiti priliku da budemo domaćinu ovom svetskom događaju koji okuplja posetioce iz celog sveta i koji će nam pružiti priliku da još jednom predstavimo našu zemlju kao sjajnog domaćina – naveo je.
Dodoa je da je predlog da se specijalizovana izložba sa temom “Igra(j) za čovečanstvo – sport i muzika za sve” održi u Beogradu u periodu od 15. maja do 15. avgusta 2027. godine.
– Spremni smo da organizujemo tu manifestaciju, što bi za našu zemlju imalo ogroman politički, ekonomski, turistički, kulturni i sportski značaj. Takve svetske izložbe predstavljaju sjajnu priliku za uspostavljanje i produbljivanje međunarodne saradnje i za privlačenje investitora, i omogućavaju predstavljanje svih potencijala država učesnica. Dakle, mnogo puta smo pokazali da imamo sve kapacitete za organizaciju najvećih međunarodnih skupova, i zato ne sumnjam da će tako biti i ako budemo izabrani za domaćina Međunarodne specijalizovane izložbe 2027. godine – zaključio je Mali.
Izvor: Agencije

 

 

Tags
Back to top button