Potpisani sporazumi o saradnji carina zemalja Otvorenog Balkana – Bankar.rs
MAKROEKONOMIJASLIDERSVE VESTI

Potpisani sporazumi o saradnji carina zemalja Otvorenog Balkana

Lideri Srbije, Severne Makedonije i Albanije potpisali su danas u Ohridu, na samitu inicijative Otvoreni Balkan, sporazum o uzajamnom priznanju diploma i naučnih zvanja i memorandume o saradnji u nekoliko oblasti.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijeri Severne Makedonije i Albanije, Dimitar Kovačevski i Edi Rama, potpisali su Sporazum o saradnji zemalja Zapadnog Balkana u oblasti uzajamnog priznavanja diploma i diploma koje izdaju visokoškolske i druge ovlašćene ustanove. Zvaničnici su na kraju samita potpisali i memorandume o saradnji u oblasti kulture, turizma i ekonomije.

Direktori poreskih uprava Srbije, Severne Makedonije i Albanije, Dragana Marković, Sanja Lukarevska, i Ceno Klosi potpisali su memorandum o saradnji te tri institucije.

Memorandum o saradnji u oblasti turizma potpisali su resorni ministri Srbije, Severne Makedonije i Albanije, Tatjana Matić, Krešnik Bekteši i Mirela Kumbaro.

Ministarke kulture Srbije, Severne Makedonije i Albanije, Maja Gojković, Bisera Kostadinovska-Stojčevska i Elva Margariti, potpisale su memorandum o razumevanju u oblasti kulturne saradnje na Zapadnom Balkanu.

Izvor: Beta

Tags
Back to top button