Lanac hotela Meriot napušta Rusiju posle 25 godina – Bankar.rs
SVE VESTI

Lanac hotela Meriot napušta Rusiju posle 25 godina

Hotelski lanac Meriot objavio je da napušta Rusiju posle 25 godina, rekavši da su zapadna ograničenja učinila “nemogućim” da tamo nastavi da radi.

Kompanija je zatvorila svoju kancelariju u Moskvi i pauzirala investicije u Rusiji u martu, posle početka sukoba u Ukrajini. Međutim, njena 22 hotela u zemlji su u vlasništvu trećih lica i ostali su otvoreni.

Iz hotelskog lanca navode da je proces obustavljanja operacija u Rusiji “složen”.

– Zaključili smo da će novonajavljena ograničenja SAD, Velike Britanije i EU onemogućiti Meriot da nastavi sa radom na ruskom tržištu – navodi se u saopštenju.

Kompanija je saopštila da je ostala „usredsređena na brigu o saradnicima sa sedištem u Rusiji“ i da je podržavala pojedince u Ukrajini i Rusiji da obezbede zaposlenje u Meriotu van zemalja pogođenih sukobom.

– Nastavljamo da se pridružujemo našim saradnicima i milionima ljudi širom sveta u želji da se okonča sadašnje nasilje – dodaje se u saopštenju.

Meriot se pridružuje Mekdonaldsu, Starbaksu i drugim kompanijama koje su napustile Rusiju.

Javno negodovanje protiv Rusije zbog sukoba u Ukrajini izvršilo je pritisak na mnoge zapadne brendove da se distanciraju, a hotelski brendovi su među najsporijima koji reaguju, navodi BBC.

– Proces obustavljanja poslovanja na tržištu na kojem Meriot posluje 25 godina je složen – navodi se u saopštenju kompanije bez iznošenja više detalja.

(Telegraf Biznis)

Tags
Back to top button