Banke u Srbiji počele da povećavaju tarife – Bankar.rs
BANKARSKI PROIZVODISLIDERSVE VESTI

Banke u Srbiji počele da povećavaju tarife

Talas poskupljenja bankarskih usluga se nastavlja, a banke koje su propustile da koriguju cenovnike prošle godine, kada su kod većine skočile tarife i naknade, to su učinile sada. Očekuje se da će pojedine njihove usluge ovog leta poskupeti i više od 200 odsto, pišu danas „Večernje novosti“.

Mnogi vlasnici računa u bankama počeli su da dobijaju obaveštenja o novim tarifnicima od 1. avgusta. Izdavanje serije čekova umesto 200, sada je 400 dinara, vođenje računa je skuplje za oko 80 odsto, hitno izdavanje platne kartice je bilo besplatno, a sada 400 dinara, dok je isporuka na kućnu adresu umesto 50 dinara sada 800, što je poskupljenje preko 15 puta.

Ako neko želi hitno izdavanje kartice za 48 sati, to će koštati umesto 500 dinara, 700 dinara.

Ovo su neke od stavki u Predlogu izmene ugovora o pružanju platnih usluga. Uprkos konkurenciji od 22 banke na tržištu, ponuda je slična, a mesečno na razne nakadne prosečan korisnik računa, kartica i elektronskih transakcija, bankama ostavi najmanje 1.000 dinara. I to bez uračunatih kamata za kredite i dugove po karticama i dozvoljenom prekoračenju.

Poskupljenja bankarskih usluga su obrazložena ulaganjima u modernizaciju i digitalizaciju.

Izvor: Večernje novosti

Tags
Back to top button