Država Njujork zabranjuje rudarenje bitkoina na dve godine? – Bankar.rs
KRIPTOVALUTEKRIPTOVALUTESLIDERSVE VESTI

Država Njujork zabranjuje rudarenje bitkoina na dve godine?

Poslanici u parlamentu američke države Njujork rano jutros izglasali su zabranu novih operacija rudarenja bitkoina, javlja CNBC. Ovaj akt je upućen guvernerki Keti Hočul, koja mora da ga potpiše kako bi imao snagu zakona ili može da stavi veto.

“Ukoliko potpiše taj dokument, Njujork bi postao prva država u SAD koja zabranjuje infrastrukturu blokčejn tehnologije”, kaže Perijan Boring, osnivačica i predsednica Komore za digitalnu trgovinu.
Insajderi iz ove industrije takođe kažu za CNBC da bi ovo moglo da ima domino efekat širom SAD, koje su trenutno na čelu globalne industrije rudarenja bitkoina s udelom od 38 odsto globalih učesnika u kripto rudarenju.

Njujorški zakon, koji je prethodno prošao debatu u Skupštini te države krajem aprila pre nego što je upućen Senatu, poziva na dvogodišnji moratorijum određenih operacija rudarenja kriptovaluta koje za proveru rudarenja (proof-of-work) koriste metode autentifikacije za validaciju blokčejn transakcija. “Proof-of-work” rudarenje, koje zahteva sofisticiranu opremu i puno struje, koristi se za stvaranje kriptoavluta poput bitkoina.
Etereum će preći na manje energetski intenzivan proces, ali će ovu metodu autentifikacije koristiti još najmanje nekoliko meseci, navodi američki medij.
Tags
Back to top button