Protest ispred Fijatove fabrike u Kragujevcu – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Protest ispred Fijatove fabrike u Kragujevcu

Nekoliko stotina radnika okupilo se jutros u 7 sati ispred ulaza Fijatove fabrike automobila u Kragujevcu, u znak protesta što je kompanija nastavila da ih poziva na izjašnjavanje o socijalnom programu, iako je nakon razgovora predstavnika zaposlenih sa premijerkom Srbije Anom Brnabić najavljeno da će taj proces biti zamrznut 20 dana.

Radne uniforme nose samo predstavnici sindikata i nije blokiran ulaz u fabriku kako je ranije bilo najavljeno.

Predsednik sindikata “Nezavisnost” u Fijatovoj fabrici Igor Anđić je novinarima rekao da su se okupili ispred ulaza jer su nezadovoljni time što je kompanija “već prvog dana prekršila dogovor da zamrzne izjašnjavanje radnika o socijalnom programu dok traju pregovori”.

On je rekao da su radnici “ogorčeni postupkom kompanije koja je pokazala da ne poštuje državu”, ali da se odustalo od blokade ulaza u fabriku jer im je preneta poruka iz Vlade Srbije “da ne organizuju blokade do ponedeljka”, i da će se do tada “tražiti rešenje za ovo pitanje”.

U Fijat Krajsler automobili fabrici u Kragujevcu 1.541 od 2.016 zaposlenih je proglašeno za višak i ponuđeno im je odlazak u inostranstvo na dve godine ili isplata otpremnina. U fabrici Fijat plastik 90 odsto zaposlenih proglašeno je za višak, a njima su ponuđeni isti uslovi.

Izvor: Novi magazin

 

Tags
Back to top button