Bil Gejts nema niti jednu kriptovalutu i upravo je objasnio zašto – Bankar.rs
SLIDERSVE VESTI

Bil Gejts nema niti jednu kriptovalutu i upravo je objasnio zašto

Suosnivač “Majkrosofta” milijarder Bil Gejts, objasnio je zašto ne poseduje nijednu digitalnu valutu, odnosno zašto ne ulaže u kriptovalute.

Rekao da ne ulaže u kriptovalute jer voli da ulaže u stvari sa “vrednim rezultatom“ i koje daju neki  doprinos društvu.

„Volim da ulažem u stvari koje imaju vredan rezultat. Vrednost kompanija zasniva se na tome kako prave odlične proizvode. Vrednost kriptovaluta je upravo ono što neka druga osoba odluči da će neko drugi platiti za to, tako da ne doprinosi društvu kao druge investicije“, rekao je on.

Bil Gejts je ranije izrazio skepticizam u vezi sa bitkoinom.

Ova Gejtsova izjava došla je usred izveštaja o padu kriptovaluta, ali ipak situacija se poslednjih dana popravlja na bolje.

Agencije prenose da bitkoin beleži najveći rast poslednje dve nedelje približivši se danas nivou od 31.000 dolara, pošto je kinesko ublažavanje kovid mera podstaklo entuzijazam investitora za ulaganje u rizičniju imovinu.

Najveća svetska kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji ojačala je za čak 5,8 odsto na 30.858 dolara na današnjem trgovanju u Londonu, prenosi “Blumberg”.

Eter i druge manje kriptovalute, kao što je na primer avalanš, koji su pretrpele veliki pad prošle nedelje dok je bitkoin bio relativno stabilan, takođe su se oporavile. Eter je porastao za 6,6 procenata, dok su avalanš i solana skočili za 9,0, odnosno 6,0 odsto, respektivno.

Bil Gejts i ranije upozoravao da se ne ulaže u kriptovalute

Gejts je i ranije upozoravao ljude da ne ulažu u kriptovalute, posebno one sa “manje novca“ odnosno koji nisu tako bogati kao Ilon Mask.

Gejts je takođe upozorio na uticaj kriptovaluta na životnu sredinu. budući da je u 2021. godini kripto rudarenje je činilo 0,5% električne energije koja se koristi na globalnom nivou.

Izvor: Bizlife

Tags
Back to top button