Holandska centralna banka najavila da će regulaciju kripto firmi početi od januara 2020. godine – Bankar.rs
KOMPANIJEKRIPTOVALUTESVE VESTI

Holandska centralna banka najavila da će regulaciju kripto firmi početi od januara 2020. godine

Holandska centralna banka danas je otkrila da će započeti regulaciju firmi koje nude usluge vezane za kriptovalute od 10. januara 2020. godine.

Rojters je preneo da je De Nederlandsche banka pojasnila da se relevantne firme u tom sektoru moraju registrovati kod institucije ako žele da nastave sa poslovanjem.

Službeno saopštenje banke glasi:„ Konkretno, kompanije koje nude usluge razmene kriptovaluta i fiat novca i provajderi usluga kripto-novčanika moraju se registrovati kod banke De Nederlandsche.“

Kako se izveštava, holandski ministri pozvali su vladu zemlje ovog jula da reguliše kriptovalute i određena novčana plaćanja zbog zabrinutosti oko pranja novca.

U januaru, holandski ministar finansija, Vopke Hoekstra, dobio je zvaničan savet holandske Uprave za finansijska tržišta i banke De Nederlandsche da bi trebalo da se uvede sistem licenciranja za usluge kriptovaluta.

Holandija ne priznaje kriptovalutu kao legalno sredstvo plaćanja, mada je holandski sud 2018. presudio da je bitkoin (BTC) legitimna „prenosiva vrednost“ u slučaju plaćanja kazne.

Izvor: Cointelegraph.rs

Tags
Back to top button